StoryEditorOCM
Svijetna summitu Nato-a

Kakav gaf predsjednika Joe Bidena! Umjesto Zelenskog pogledajte koga je najavio: ‘Dame i gospodo, predsjednik Putin!‘

Piše Vijesti sd
12. srpnja 2024. - 00:50

Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak navečer je napravio novi gaf na NATO summitu. Ovoga je puta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog zabunom nazvao "predsjednik Putin".

Zaključujući svoje uvodne riječi, Biden je predao riječ Zelenskom rekavši: "Sada želim predati riječ predsjedniku Ukrajine, koji ima toliko hrabrosti koliko i odlučnosti."

- Dame i gospodo, predsjedniče Putin - rekao je Biden pozivajući ga za govornicu.

Zelenski je ostao u potpunom čudu na ovakvo predstavljanje jedva suzdržavajući smijeh. 

Shvativši brzo svoju grešku, Biden se odmah ispravio pa nastavio: 

"Predsjednik Putin... Pobijedit ćemo predsjednika Putina! Predsjednik Zelenski. Tako sam fokusiran na pobjeđivanje Putina. Moramo se brinuti o tome. U svakom slučaju, gospodine predsjedniče..."

"Bolji sam" rekao je Zelenski rukujući se s Bidenom.

"Vi ste puno bolji," uzvratio je Biden.

To se dogodilo samo sat vremena prije Bidenove press konferencije koja je nazvana "biti ili ne biti" za njegovu kampanju, jer sve veći broj političkih saveznika i donatora poziva da se povuče iz utrke. Pogrešno Bidenovo nazivanje Zelenskog Putinom izazvalo je uzdahe u dvorani, prenosi Guardian. 

image
Brendan Smialowski/Afp
 

Ovo verbalno spoticanje za Bidena dolazi u najgorem mogućem trenutku. Niti par sati ranije neki od njegovih najbližih saveznika zaključili su da su njegove šanse za pobjedu na izborima u SAD-u ravne nuli, piše Sky News.

Bivši američki predsjednik Donald Trump i protukandidat Joea Bidena u utrci za novi mandat u Bijeloj kući neposredno nakon završne press konferencije NATO summita javio se na svojoj društvenoj mreži kako bi se narugao Bidenu.

Prvo je spomenuo kako ga je Biden pomiješao s potpredsjednicom Kamalom Harris.

"Odličan posao, Joe!", sarkastičan je bio Trump.

Biden mu je odmah odgovorio na svojem X profilu tvrdeći da jako dobro zna razliku između Kamale Harris i Donalda Trumpa.

"Ona je tužiteljica, a on je zločinac!", napisao je Biden referirajući se na činjenicu da je Harris karijeru započela kao državna tužiteljica.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 01:56