StoryEditorOCM
SvijetKONTRA SILE

Ovo je ljubavna priča koju je prekinuo ubojica iz Kremlja - Julija i Aleksej krenuli su 1998. u borbu za slobodnu Rusiju

Piše Petar Čikeš
13. ožujka 2024. - 14:20

Supruge državnika, prve dame, često pune javni prostor, bilo da svojim ponašanjem daju pozitivnog ili negativnog materijala novinarima ili samo svojom pojavom daju dašak glamura političkom sivilu svoje zemlje.

Otkako je najveći kritičar ruskog predsjednika Vladimir Putina umro, nizu prvih dana pridružila se još jedna, istina, neobične titule: prva dama ruske opozicije. Dok su obitelji opozicionara često medijski skrajnute, u najvećoj državi na svijetu na djelu je paradoks. Nitko ne zna gdje je i što radi Ljudmila Putin, ali zato svi znaju za Juliju Navaljni. Nažalost, medijsku slavu izvan svoje domovine duguje najvećoj privatnoj tragediji, suprugovoj smrti.

Tada nisu mogli ni slutiti da će njihovu zajedničkom životu presuditi čovjek koji je još uvijek bio samo jedan od pripadnika sve dekadentnije Jeljcinove nomenklature. Tada su bili samo jedan sretan par zaljubljenih Rusa koji se nadao boljoj životnoj prilici u domovini izmučenoj političkim i ekonomskim katastrofama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:49