StoryEditorOCM
SvijetJavna molitva

Ova europska država je puna džamija, ali radikalnim muslimanima to nije dosta - sada se mole i klanjaju nasred ulica?!

Piše Vijesti SD
13. siječnja 2024. - 17:15

Diljem europskog kontinenta, točnije u njegovom sjeverozapadnom, razvijenijem dijelu, mnoge države muči izazov integracije novopridošlih migranata iz Afrike i Azije. Jedna od država koja se u tome posebno izdvaja je Francuska. U toj ključnoj državi Europske unije živi više od pet milijuna muslimana koji čine 7,5 posto ukupnog francuskog stanovništva.

Neuralgične točke tog problema su veliki gradovi u čijim predgrađima se formiraju migrantski getoi. Jedan od običaja koji izaziva nelagodu kod dijela Francuza je običaj klanjanja namaza (muslimanska molitva) na otvorenom prostoru.

Na videu koji je ubrzo postao viralan upravo u Francuskoj okupljeni muškarci klanjaju namaz na trgu jednog francuskog grada. Na snimku se može primijetiti i slučajna prolaznica sa psom koja prolazi pored mase klanjajućih muškaraca kao da ih i ne primjećuje. No ne odlučuju svi u Francuskoj odmahnuti glavom na taj fenomen.

Ako se uzme u obzir da u Francuskoj postoji nekoliko tisuća džamija, muslimanskih bogomolja, što je i naglašeno u videu, dio francuskog društva nesklonog prihvaćanju migranata, postavlja pitanje što je uzrok tog napadnog vršenja vjerskih obreda na otvorenim površinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:57