StoryEditor
Svijetpodrška iz mađarske

Orban podržao Trumpa na izborima u studenom: ‘Navijamo za njegovu pobjedu jer vrlo dobro znamo diplomaciju demokrata. Ne želimo je ponoviti‘

Piše Hina
21. rujna 2020. - 08:44
AFP

Mađarski premijer Viktor Orban dao je u ponedjeljak podršku ponovnom izboru Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima u studenom, rekavši da su njegovi demokratski rivali progurali "moralni imperijalizam" u svijetu koji konzervativni lideri poput njega odbacuju.

"Navijamo za pobjedu Donalda Trumpa jer vrlo dobro znamo diplomaciju demokrata, izgrađenu na moralnom imperijalizmu. Bili smo je prisiljeni isprobati, nije nam se svidjela i ne želimo je ponoviti", napisao je Orban.

Nacionalista Orbana čekaju parlamentarni izbori početkom 2022. u izazovnom vremenu za njegovu desetljeće dugu vladavinu pogođenu pandemijom koronavirusa.

Izbori će biti odlučujući jer međunarodna liberalna elita pokušava uništiti kršćanske konzervativce u Europi, dodao je.

Mađarska i druge srednjoeuropske zemlje stavit će gospodarsku efikasnost ispred politika EU-a poput "klimatskih ciljeva uzvišenih do apsurdnosti, socijalne Europe, zajedničkog sustava poreza i multikulturalnog društva", rekao je Orban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. listopad 2020 05:00