StoryEditorOCM
Svijetnema mira na vidiku

Netanyahu poručuje: Nastavit ćemo s napadima punom snagom čim završi primirje!

Piše hina
27. studenog 2023. - 06:16

Izrael će nastaviti svoje napade na Gazu punom snagom kada privremeno primirje završi, rekao je premijer Benjamin Netanyahu američkom predsjedniku Joeu Bidenu.

Dogovor o primirju trebao bi završiti danas navečer, no još bi se mogao produžiti. Izrael nudi produljenje pauze za 24 sata za svakih 10 talaca koje Hamas oslobodi.

Abgurahman Al.Zaghal iz istočnog Jeruzalema nije jedan od zatvorenika koji su jučer oslobođeni iz zatvora jer je bio u kućnom pritvoru, a također je na liječenju.

Al-Zaghal, koji navodno ima 14 godina, upucan je u glavu i pogođen gelerom u donji dio tijela u kolovozu ove godine dok je izašao kupiti kruh. Izraelske su voladti rekle da je on tada pokušao baciti bombu na naselje u tom području.

Suđenje mu je održano u odsutnosti jer je u to vrijeme još uvijek bio na intenzivnoj njezi u izraelskoj bolnici. BBC javlja da je jučer mladić skinuo elektroničku narukvicu s noge u bolnici u kojoj se liječi.

Posljednja tri tajlandska taoca puštena iz Gaze nakon što su ih držali militanti Hamasa bila su u dobrom zdravstvenom stanju, objavio je tajlandski premijer Srettha Thavisin u ponedjeljak na platformi X.

"Sretan sam", rekao je Srettha, napominjući da su njih troje zdravi i da im nije potrebna hitna liječnička pomoć.

Do sada je 17 tajlandskih talaca oslobođeno nakon što su bili oteli tijekom Hamasovih napada na Izrael početkom listopada i bit će vraćeni u Tajland što je prije moguće, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

Što se tiče preostalih 15 tajlandskih talaca, tajlandska vlada nastavlja ulagati sve napore za njihovo sigurno oslobađanje što je prije moguće, stoji u priopćenju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:50