StoryEditorOCM
Svijetkoordinirani napad

Užas u Rusiji: naoružani napadači upali u crkve i sinagoge, ubili 6 policajaca, popu prerezali grkljan

Piše VIJESTI SD/HINA
23. lipnja 2024. - 20:24

NOVIJE:

Naoružani napadači otvorili su vatru na dvije sinagoge i dvije pravoslavne crkvu u Derbentu i Mahačkali te policijsku kontrolnu točku u Mahačkali u  ruskoj regiji Dagestanu. Po svemu sudeći, radi se o islamističkom terorističkom napadu.  Lokalno ministarstvi unutarnjih poslova navodi da dvojica napadača ubijeni.

Da se radi o napadu na dvije sinagoge tvrdi izraelsko Ministarstvo vanjskih poslova, koje je poslalo priopćenje o "kombiniranom napadu" na dvije sinagoge u ta dva dagestanska grada. 

“Sinagoga u Derbentu je zapaljena i izgorjela je do temelja. Ubijeni su lokalni stražari. Sinagoga u Mahačkali napadnuta je vatrenim oružjem, nema više detalja", priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

"Koliko je poznato, u sinagogama u vrijeme napada nije bilo vjernika te, prema našim saznanjima, nema žrtava iz židovske zajednice", navodi se u priopćenju.

---------------

Naoružani napadači otvorili su vatru na sinagogu, pravoslavnu crkvu i policijsku postaju u ruskoj regiji Dagestanu, a više je osoba ubijeno, javile su u nedjelju novinske agencije.

Ubijeno je šest policajca, jedan svećenik i jedan čuvar crkve. Dvojica među napadačima koji stoje iza nekoliko napada su ubijeni, objavilo je rusko ministarstvo unutarnjih poslova. Svećeniku su napadači prerezali grkljan, potvrdile su dagestanske vlasti. 

Dvojica među napadačima koji stoje iza nekoliko napada su ubijeni, objavilo je rusko ministarstvo unutarnjih poslova.

U napadima je ranjeno šest osoba, navodi Reuters.

U izvješćima se navodi da je jedan policajac ubijen kada je pucano na sinagogu u Derbentu, sjedištu drevne židovske zajednice na sjevernom Kavkazu.

Do razmjene vatre došlo je i u pravoslavnoj crkvi u gradu, koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Lokalni dužnosnici rekli su da je sinagoga nakon napada u plamenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 21:28