StoryEditorOCM
Svijetnoćna mora kremlja

Mrtvi Navaljni najozbiljniji je rival Putinu u nedjelju. Točno u podne ruka iz groba razotkrit će despotovu izbornu laž

14. ožujka 2024. - 14:08

Vladimir Vladimirovič Putin na predsjedničkim se izborima od petka do nedjelje iznova natječe sa samim sobom, ali i s jednom oporbenom utvarom koja mu noćima hoda po tavanu. Zadnji zavjet Alekseja Navaljnog, koji je uputio ruskoj javnosti samo 15 dana prije svoje smrti, pretvorio se u noćnu moru Kremlja.

Posljednjih dana ruske vlasti poduzimaju sve da do osvete mrtvog Navaljnog ubojici Putinu nipošto ne dođe. Blokiraju se web-stranice i telegram kanali suradnika i simpatizera mrtvog opozicionara, uhode se potencijalni organizatori pobune, a bliski pobočnik Navaljnog, Leonid Volkov, više je nego znakovito prije dva dana napadnut čekićem ispred svoga doma, i to u Litvi. Usred Vilniusa Putinovi su mu agenti u znak upozorenja polomili kosti nogu i ruku na barem 15 mjesta.

Čega se to toliko prepao strašni KGB-ovac Vladimir Vladimirovič, ponosni vladar ruskog carstva i vlasnik atomske bombe? Šačice opozicijskih nezadovoljnika i kritičara kojima je pristup ruskom izbornom procesu odavno zapriječen smrtnim ishodom? Ili sjene mrtvog čovjeka kojega je nedavno dao smaknuti u sibirskom gulagu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:31