StoryEditorOCM
Svijetskandal u italiji

Ministar kulture priznao da je htio zaposliti ljubavnicu influencericu; u suzama se javno ispričao supruzi i premijerki

Piše vijesti sd
5. rujna 2024. - 10:35
Gennaro Sangiuliano, talijanski ministar kulture, ponudio je mjesto savjetnice Mariji Rosariji Boccia, influenserici i ljubavnici, pa se predomislio    Afp

 

Talijanski ministar kulture Gennaro Sangiuliano je u intervjuu za RAI priznao da je u svoj najbliži tim pokušao zaposliti ljubavnicu Mariju Rosariju Bocciu.

U emotivnom intervjuu Sangiuliano je u suzama priznao što je pokušao napraviti te otkrio kako je premijerki Giorgiji Meloni ponudio ostavku, ali je ona nije htjela prihvatiti, piše Klix.ba.

image

Premijerka Giorgia Meloni nije prihvatila ostavku ministra kulture

Alberto Pizzoli/Afp

Skandal je izbio u Italiji kada je Maria Rosaria Boccia, influencerica s više od 60 tisuća pratitelja na Instagramu, objavila da je postala savjetnica ministra za kulturu.

Ministarstvo kulture je to odmah negiralo, ali je Boccia zatim objavila snimke sa službenih putovanja na koja je išla kao Sangiulanijeva suputnica.

Ministar, koji je oženjen, priznao je da ga je Boccia pratila na poslovnim putovanjima i tvrdio je da joj je inicijalno ponudio mjesto, ali je poslije “povukao” ponudu nakon što je primio savjet da bi to mogao biti sukob interesa zbog njihove “osobne, sentimentalne” veze.

image

Sangiuliano se u suzama ispričao supruzi Frederici Corsini 

Afp

Sangiuliano je inzistirao na tome da nisu korištena javna sredstva za plaćanje njegovih putovanja s Bocciom i da ona nije imala pristup povjerljivim dokumentima.

U suzama se ispričao supruzi i premijerki “zbog sramote koju je prouzročio njima i vladi.”

To je drugi skandal koji je pogodio Ministarstvo kulture ove godine, budući da je Sangiulianov podređeni, tadašnji državni tajnik za kulturu Vittorio Sgarbi, dao ostavku u veljači nakon što je optužen za prodaju ukradenih umjetničkih djela.

image

Talijanski državni tajnik za kulturu Vittorio Sgarbi u veljači je dao ostavku nakon što je optužen za prodaju ukradenih umjetničkih djela

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 11:38