StoryEditorOCM
Svijetjoš 10 zaraženih

Izraelski vojnik umro od zaraze opasnim gljivicama u Gazi, nije ga spasila ni dvotjedna bolnička njega

Piše vijesti sd
26. prosinca 2023. - 15:42
Vojnik izraelske vojske zarazio se opasnom vrstom gljivice dok se borio u Pojasu Gaze. Gljivica je bila otporna na dvotjedno bolničko liječenje (ilustracija)Jaafar Ashtiyeh/Afp

Vojnik izraelske vojske preminuo je nakon što se zarazio opasnom vrstom gljivice dok se borio u Pojasu Gaze, javila je izraelska javna televizija Kan, prenosi Klix.ba.

Vojnik je doveden u medicinski centar Assuta Ashdod prije dva tjedna s teškim ozljedama udova, stoji u izvještaju. Uprkos danonoćnoj njezi, pokazalo se da je gljivica otporna na liječenje i vojnik je podlegao ranama.

Vjeruje se da je oko deset vojnika zaraženo istom gljivicom i da su na liječenju u Izraelu, rekao je bivši direktor Jedinice za zarazne bolesti medicinskog centra Sheba za radio Kan u utorak ujutro.

Pretpostavlja se da je izvor gljivice tlo koje je bilo zagađeno kanalizacijskim otpadom.

Infekcija se potom prenosi preko rana koje su zadobili vojnici što se bore u Gazi, a koje se ne mogu održavati sterilnima zbog uvjeta na terenu.

image

Vjeruje se da je oko deset vojnika zaraženo istom gljivicom, a pretpostavlja se da je izvor gljivice tlo koje je bilo zagađeno kanalizacijskim otpadom (ilustracija)

Ahikam Seri/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 14:45