StoryEditorOCM
Svijetspremni i na odštetu

Fatalna liječnička pogreška, zdrava trudnica izgubila bebu; Bolnica: ‘Izražavamo najdublje žaljenje‘

Piše vijesti sd
29. ožujka 2024. - 11:00
Bolnica je suspendirala odgovorno medicinsko osoblje zbog ozbiljnih prekršaja i nepoštivanja internih propisa (ilustracija)/Shutterstock

Liječničke pogreške mogu imati kobne posljedice, a teško je naći bolji primjer od slučaja koji se u u ponedjeljak dogodio u Sveučilišnoj bolnici Bulovka u Pragu. Tijekom ginekološkog pregleda liječnici su zamijenili pacijentice, zbog čega je trudnica izgubila dijete.

Dvije trudnice su primljene u kliniku, jedna je došla na rutinski pregled, a druga je imala termin za kiretažu. Osoblje je zdravoj ženi u četvrtom mjesecu trudnoće obavilo prekid trudnoće.

"Prema dosadašnjim nalazima, kao rezultat ozbiljnih prekršaja i nepoštivanja internih propisa dotičnih zaposlenika, započela je operacija na krivo identificiranom pacijentu", potvrdila je glasnogovornica bolnice, piše Novinky.cz, prenosi Dnevnik.hr.

Bolnica je suspendirala odgovorno medicinsko osoblje, a uprava je izrazila žaljenje zbog "neoprostive ljudske pogreške".

"Pacijentice su dvije strankinje koje imaju stalni boravak u Češkoj. Jedna je trudnica došla na rutinski pregled, dok su kod druge žene liječnici morali obaviti operaciju koja se radi, primjerice, kod prekida trudnoće. Ona je u 16. tjednu trudnoće", rekla je glasnogovornica klinike.

Uprava klinike izrazila je "najdublje žaljenje" pogođenoj obitelji i objavila da je spremna platiti odštetu.

image

Trudnici koja je došla na rutinski pregled obavljen je abortus (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 23:35