StoryEditorOCM
Svijetsvirepi zločin

Dječak (14) sjekirom ubio majku, na suđenju otkriveni detalji: Mirno čekao u kutu sobe, pa je mučki napao s leđa...

Piše vijesti sd
21. rujna 2024. - 11:11

Dječak, koji je s 14 godina sjekirom ubio svoju majku nedaleko od Segedina u Mađarskoj, a nakon što je napravio listu za egzekuciju, osuđen je na 11 godina zatvora, javlja Telegraf.rs.

Tijekom suđenje je otkriveno da je na dječakovoj listi majka bila na prvom mjestu i da je tinejdžer pomno isplanirao zločin koji se dogodio prije dvije godine.

Majka dječaka se 19. kolovoza 2022. godine s novim partnerom odselila u Fülöpjakab nedaleko od Segedina jer su oboje tamo pronašli posao. Majka je zamolila prijateljicu koju je njezin sin poznavao od djetinjstva da brine neko vrijeme o njemu jer ga nije mogla odmah povesti sa sobom. 

Nakon nekoliko tjedana majka je u novom gradu podnijela zahtjev da njezin novi partner posvoji njezinog sina, ali dječaku se ova odluka nije svidjela jer je smatrao da ga majka zanemaruje upravo zbog novog partnera. 

Nekoliko tjedana prije ubojstva dječak je pričao o "odstrelu", a napravio je i listu ljudi koje želi likvidirati. 

image

ILUSTRACIJA

Danijel Soldo/Cropix

U rujnu te godine završio je kod školskog pedagoga nakon što je sudjelovao u tučnjavi, anavodno je tada kazao da će se "obračunati sa svima koji su ga povrijedili". Kolegama u razredu je govorio da je "njegova misija ubijati", često je u školi crtao krv i ubojstvo, a upravo je te jeseni napravio listu za odstrel. Majka je nakon svega odlučila povući zahtjev o posvojenju. 

Mjesec dana nakon toga, 12. rujna, majka i sin su izašli iz kuće i zajedno su na biciklima krenuli u novi dan. Rastali su se u centru sela, a dječak je okolnim putem otišao kući umjesto u školu. 

Bicikl, školski ruksak i jaknu je sakrio iza kuće, a zatim je uzeo sjekiru i sakrio se u kutu sobe da bi zaskočio majku kad se vrati kući. Napao ju je s leđa, a nesretna žena je na mjestu događaja preminula. 

Dječak je nakon toga njezino tijelo podigao na krevet i prekrio ga, a iz torbe je uzeo novac, bankovne kartice i mobitel, piše Telegraf.rs

Tijelo je pronašao njezin partner, a dječak je uhićen iste večeri u mjestu udaljenom oko 300 kilometara od kuće. 

Na saslušanju je priznao da je ubio majku, ali je negirao da je planirao zločin. Osim za ubojstvo, dječak je osuđen i za pljačku i zloupotrebu financijskih sredstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 11:12