StoryEditor
SvijetOSIGURANA STAROST

Blago im se! Radnici kod njih ne strepe, državna mirovina u ovoj zemlji jednaka je prosječnoj plaći od 19.500 kuna, a mogu je dobiti već s 49 godina!

Piše PSD
24. listopada 2021. - 13:03

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) jedna su od najrazvijenijih zemalja svijeta. Tamo se u mirovinu može s 49 godina života i samo 20 godina staža, a državna mirovina praktički je jednaka prosječnoj plaći, objavila je Švicarska multinacionalna investicijska banka UBS u svom izvještaju, a prenosi Mirovina.hr.

Državna mirovina toliko je velika da većina ljudi nema potrebu štedjeti za stare dane, a pravo na nju lakše je ostvariti nego u većini drugih zemalja.

“UAE ima jedan od najbolje pozicioniranih mirovinskih sustava globalno. No, čak ni njihov sustav nije otporan na demografske promjene, očekuje se da će u narednim desetljećima doživjeti pritisak. U međuvremenu imaju dovoljno vremena i prilike da se prilagode reformskim zahvatima”, ocijenio je Niels Zilkens iz UBS-a.

Godišnja prosječna plaća u UAE je oko 36 tisuća dolara, što iznosi 3000 dolara mjesečno ili oko 19.500 kuna. Tamošnji troškovi života u pojedinim segmentima nisu puno veći nego u Europi, pogotovo kada govorimo o gorivu... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. siječanj 2022 17:48