StoryEditorOCM
RegijaSkandal u Srbiji

Tamara je jedva preživjela porođaj. Doktori su napravili nevjerojatan previd. Ovo je njena priča...

Piše Vijesti SD
31. siječnja 2024. - 16:56

Tamara Zarić (27) iz gradića Gornji Milanovac u susjednoj Srbiji porađala se u veljači 2022. godine. Njen porod se pretvorio u borbu na život i smrt. Ova mlada majka je ispričala kako je poslije porođaja prošla kroz pakao, nakon što je pretrpjela posljedice carskog reza. Naime, doktori na Klinici za ginekologiju u bolnici u Gornjem Milanovcu, probušili su joj debelo crijevo, oštetili tanko crijevo i, kako kaže, izazvali sepsu, uslijed koje je jedva ostala živa.  

image

Tamara Zorić (27) nakon poroda 

/privatni album

- Prvog dana (nakon poroda, op.a.) osjećala sam se bolje, ali već sutradan nisam mogla da ustanem iz kreveta, opet sam se borila za zrak. Kasno popodne krenuli su nesnosni bolovi. Suprug je zvao hitnu pomoć, došli su i odvezli me u ambulantu u bolnici u Gornjem Milanovcu. Voze me na ginekologiju i dolazi doktor koji me pritiska po trbuhu i zaključuje da je problem što nisam imala plinove. Daju mi opet silne lijekove i infuziju, snimaju mi trbuh i pluća. Dobijam dvije klizme. Poslije prve, tjerali su me da šetam pola sata, izdržala sam 10 minuta, zatim mi rade i drugu, pa opet šetnja. Jedva stojim na nogama i plačem. Na kraju konstatiraju da ipak moram u bolnicu u Kragujevac - ispričala je Tamara za Novu.rs.

image

Srpskoj trudnici su pri porodu oštetili debelo i tanko crijevo

Vojko Basic/Cropix/Cropix

Stiže u Kragujevac, u vozilu pod rotacijom pola sata prije ponoći, a 20 minuta prije toga, doktori u Gornjem Milanovcu rekli su Tamarinim roditeljima i suprugu, da je ona sasvim dobro.

- Vode me na rendgen, vade krv, rade analize. Načelnik bolnice je vidio rezultate i rekao da moram hitno na operaciju. Sljedeće čega se sjećam je da se budim u sobi za intenzivnu njegu i prvi put, poslije ne znam koliko dana, zapravo se osjećam dobro. Kreće provjera pritiska, saturacije i kada su doktori vidjeli da sam stvarno dobro, odveli su me u sobu, na oporavak. Prelaskom na odjeljenje saznajem da mi je prilikom carskog reza isječeno osam centimetara debelog crijeva, oštećeno i tanko crijevo, da su mi se izlile fekalije u trbuh i da imam težak oblik sepse.

Iz Tamare su doktori izvukli čak pet kilograma fekalija i potrošili preko 20 litara tekućine da bi joj očistili svaki organ. Danas je dobro i uživa sa svojim sinom Milošem, koji je pri porodu prošao bez posljedica po svoje zdravlje. Početkom 2023. godine Tamara je tužila bolnicu, a suđenje je, nakon brojnih odlaganja od strane tuženih, počelo ovog utorka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:41