StoryEditorOCM
Regijaagonija i ekstaza

Vučićeva vlada poslije jučerašnjih suza okrenula brigu na veselje, danas se u Trstu razabacuju osmijesima

Piše L.G./JL
24. svibnja 2024. - 16:10

Duže traju neke glavobolje, o prehladama da ne pričamo, nego što je trajala tuga nekolicine srpskih ministara zbog jučer izglasane Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Okupljeni u zgradi Vlade Srbije u izravnom su prijenosu najprije pratili još jedan u nizu povijesnih govora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom s licima punim brige i samo izglasavanje rezolucije. Brigu i neizvjesnost zamijenila je tuga, ali ogrnuti zastavama odlučili su, očito, da ih to neće pokolebati, piše Jutarnji list.

image

Aleksandar Vučić je slavljen kao da je riječ, najmanje, o reinkarnaciji svetog Save

Afp

Uz pomoć medija svoj su poraz pretvorili u novu epsku pobjedu, naslovnice vrište o debaklu predlagača, Vučić je slavljen kao da je riječ, najmanje, o reinkarnaciji svetog Save, a u nove su pobjede krenuli već danas.

U Trstu se održava poslovni forum Italija-Srbija, a srpsku delegaciju predvodi, kako ga mnogi nazivaju, politički batler obitelji Vučić, Miloš Vučević. Koji je sada premijer. A na svom Instagram profilu sliku nasmiješenog izaslanstva postavio je ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović. Koji je fotografiju postavio dan nakon velike pobjede Aleksandra Vučića u New Yorku. Ne znamo protiv koga je i što igrao, ali pobjeda je tu, bodovi su u džepu.

Osim Momirovića, na fotografiji možemo vidjeti i druge srpske ministre. Tu su Irena Vujović, Dubravka Đedović, Goran Vesić i Aleksandar Martinović, a sve ih krasi isto - osmijeh od uha do uha. Kako i neće nakon tako važne Vučićeve pobjede.

 U svakom slučaju, lijepo je da nakon jučerašnjeg poraza na Općoj skupštini, vlada i predsjednik Srbije upisuju pobjede. I dobro je da ih tuga nije preuzela već su odmah raširili osmijehe na lice i krenuli dalje.

image

Nisu Potemkinova sela nego Vučićeve zgrade i zastave šivane po mjeri

Oliver Bunić/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 22:39