StoryEditorOCM
Regijavideo poruka

Vučić se oglasio o uhićenju Trifunovića u Hrvatskoj. Spominje i Severinu, ima poruku za hrvatske vlasti...

Piše Vijesti SD
18. rujna 2024. - 11:08

Srpski glumac Sergej Trifunović u ponedjeljak navečer je uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo te je u Splitu ispitan u policijskoj postaji zbog tekstova neprimjerenog sadržaja koje je ranije objavio na društvenim mrežama i u kojima je grubo vrijeđao policiju i policijske službenike.

Trifunoviću će se u srijedu nastaviti suđenje na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu, a o slučaju se u srijedu ujutro putem Instagrama oglasio srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

‘Zahtjevam od svih državnih organa u Republici Srbiji, posebno od Ministarstva vanjskih poslova, da se maksimalno angažiraju i urade sve kako bi Sergej Trifunović bio pušten na slobodu i vraćen u Republiku Srbiju!‘, napisao je Vučić na Instagramu, uz video poruku, u kojoj, između ostalog, spominje i ‘opću hajku‘ protiv Srbije nakon zadržavanja Severine na srpskoj granici te apelira na hrvatske vlasti ‘da razumiju da utamničenje Srba ne doprinosi stvaranju boljih odnosa...‘.

Vučićevu poruku poslušajte u nastavku:

Podsjetimo, Trifunovića je policija u rujnu prošle godine uhitila nakon što se sa svojim psom kupao na plaži koja nije namijenjena kućnim ljubimcima. Prijavili su ga građani na što je policija reagirala.

Nakon što je prekršajno prijavljen, na svojoj je društvenoj mreži omalovažava​o i vrijeđa​o policijske službenike​. Između ostalog, policiju je optužio za reketarenje. 

Na sudu je danas privremeno ostao bez putovnice jer se sutra mora vratiti u sudnicu na suđenje.

Bio mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku na jednu godinu, a ta je zabrana istekla prije nekoliko dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 11:23