StoryEditorOCM
RegijaMLADI ALEKSANDAR

Vučić podijelio priče iz buntovne mladosti i vojničkih dana, pa se prisjetio: ‘Kao kad mi je Kolinda rekla...‘

Piše Vijesti SD
5. rujna 2024. - 17:27

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podijelio je danas, tijekom posjeta Gučevu gdje je razgovarao s predstavnicima Vojske Srbije o vraćanju redovnog vojnog roka, jednu od svojih "brojnih" priča iz mladosti u kojima je on, naravno, prkosio pravilima i zakonima prenosi Nova.rs

Vučić je, govoreći o mogućem uvođenju redovnog vojnog roka, istaknuo da bi vraćanje vojske u nekim manjim gradovima u Srbiji stvorilo "novi život".

- To su tvornice za gradove u kojima će to biti. To je više potrošnje u restoranima, kafićima, u svemu ostalom. Ti vojnici će izlaziti, i to neće biti kao nekada kada nisi smio izaći u grad. To nije kao u naše vrijeme - rekao je.

image

Aleksandar Vučić 

Elvis Barukcic/Afp

Potom je ispričao kako je izgledalo služenje vojnog roka u njegovo vrijeme. Naravno, poanta je da je predsjednik kao mladić uvijek bio netko tko je "prkosio" pravilima, ali da to nije nikakva tajna te da nema previše toga za pričati jer već svi to znaju.

- Mene su kažnjavali, išao sam tamo u pritvor kad bih bježao u grad. Mi smo preko Tilave išli tamo, prema Dobrinji u Sarajevo. Pošto moram sve reći, kao da je to velika tajna, ima ih 500 koji sve znaju i sve su ispričali. Kao kad mi je Kolinda rekla: ‘Znate, imamo nešto o vašem ponašanju na stadionu’. Rekao sam: ‘I? Kao da to nitko ne zna, pa ste mi otkrili ne znam što’ - prepričao je Aleksandar Vučić. 

Napomenuo je da bi obvezni vojni rok za muškarce trajao 75 dana, dok bi za žene bio dobrovoljan te da bi mogao biti uveden za otprilike godinu dana. Dodao je da postoji nekoliko drugih problema, ali da se mora pokušati i da je važno sačuvati ljude u zemlji, kao i da će se odrediti značajna novčana naknada za vrijeme provedeno u vojarnama Vojske Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:48