StoryEditorOCM
Regijanovi zaokret

Vučić i Kurti nastavljaju razgovore, opet se ‘igra‘ na neutralnom terenu: Iz Beograda stižu neočekivane najave

Piše vijesti sd
25. lipnja 2024. - 19:36
Susret Kurtija i Vučića u svibnju 2023., također u Bruxellesu i također uz posredovanje Miroslava Lajčaka i Josepa BorrellaJohn Thys/Afp

U Bruxellesu će sutra, poslije dužeg vremena, biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine susretom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Albina Kurtija.

Posrednici u dijalogu bit će specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak i šef europske diplomacije Josep Borrell.

"Beograd je u dijalogu sa Prištinom spreman na kompromisno rješenje, ali da ono podrazumijeva da obje strane budu podjednako zadovoljne, odnosno nezadovoljne", izjavio je srpski premijer Miloš Vučević uoči sutrašnje runde dijaloga u Bruxellesu.

"Spremni smo na dogovore i kompromise, ali kompromise koji znače da nijedna strana nije apsolutni pobjednik ili apsolutni gubitnik", rekao je Vučević za AFP, prenosi Klix.ba.

image

"Beograd je u dijalogu sa Prištinom spreman na kompromisno rješenje, ali da ono podrazumijeva da obje strane budu podjednako zadovoljne, odnosno nezadovoljne", izjavio je srpski premijer Miloš Vučević

Andrej Isaković/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 19:46