StoryEditor
Regijastanovništvo u strahu

U Prijedoru ubijena dvojica Bošnjaka; Zločin izvršile osobe srpske nacionalnosti?

Piše PSD.
29. srpnja 2014. - 13:34
Dvojica muškaraca bošnjačke nacionalnosti ubijena su u noći između ponedjeljka i utorka u Trnopolju kod Prijedora a taj je zločin odmah izazvao pojačane napetosti i strah lokalnog stanovništva iako policija nije mogla potvrditi tko stoji iza ubojstava.

Policijskim je očevidom utvrđeno kako su Muharem Balić (62) i Almir Redžić (48) ustrijeljeni iz strojnice u kafiću "San".

Načelnik kriminalističke policije Centra javne sigurnosti Prijedor Radomir Dukić pojasnio je novinarima kako je zločin prijavio Irfan Redžić, vlasnik kafića.

On je izjavio kako je dvojicu gostiju ostavio u svom objektu u ponedjeljak oko 22 sata uz dogovor da kada krenu zaključaju kafić.

Sat vremena kasnije Redžić je čuo rafalnu pucnjavu da bi nakon toga dvojicu poznanika pronašao ustrijeljene.

Policija traga za počiniteljima, a Dukić je istaknuo kao se ni o motivima za sada ne zna ništa.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić odmah je,međutim, ustvrdio kako je riječ o zločinu s nacionalnom pozadinom.

"Prema prvim indicijama zločin su izvršile osobe srpske nacionalnosti. To je, nažalost, jako uznemirujuće. Pogotovo jer je Trnopolje mjesto stradanja mnogih Bošnjaka i Hrvata", izjavio je Salkić za sarajevski portal "Klix" no nije pojasnio tko mu je dao te informacije.

Salkić je uz to istaknuo kako je Trnopolje mjesto gdje su tijekom rata u BiH počinjeni masovni zločini, a iz obližnjeg naselja Kozarac prognano je svo nesrpsko stanovništvo.

Salkić je kazao kako očekuje brzu reakciju policije, a Bošnjake je pozivao "da budu maksimalno oprezni jer evidentno da se još uvijek slobodno kreću oni koji su spremni ubijati".

"Ova sredina Bošnjake, očito, ne priznaje kao svoje građane", izjavio je Salkić.

                                                                                                                                                                  h, foto: arhiv cropix

item - id = 242007
related id = 0 -> 1104921
related id = 1 -> 641054
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2021 17:50