StoryEditor
Regijanevjerojatan zločin

Sahranjena brutalno likvidirana obitelj Đokić; policija i dalje traga za ubojicom ili više njih, Aleksinac i okolica zavijeni u crno

Piše psd
7. listopada 2021. - 16:59

Brutalno i pod još nerazjašnjenim okolnosti likvidirana obitelj Đokić, Goran, Gordana i njihova kćer Lidija, sahranjena je na groblju u Žitkovcu. Goran, Gordana i Lidija Đokić sahranjeni su danas uz suze, muk, jecaje i posljednje riječi rodbine i prijatelja na vječni počinak. Općina Aleksinac proglasila je zato Dan žalosti, javlja portal srbijadanas.rs.

Posljednji vjerski obred služilo je čak pet svećenika, a u dvorištu i uokolo okupilo se mnogo ljudi koji su došli ispratiti stradale članove nesretne obitelji.

Dok su popovi služili opelo, dvorištom su se prelamali jecaji i suze unesrećene rodbine. Najteže je bilo Goranovoj majci...

Na groblju u Žitkovcu situacija nije bila ništa bolja. Žene su naricale, obitelj, rodbina, prijatelji grcali su u suzama dok su se preminuli, jedni za drugim, spuštali u novi vječni dom. 

Nakon spuštanja u raku, sanduci su, prema običajima sa juga Srbije, bili prekriveni dekama, za svakog po jedan, a svi jedni do drugih kako su i ubijeni. Potresne i teške scene iz Žitkovca ostat će upamćene.

Podsjetimo, Đokićevi su oteti i brutalno ubijeni u nedjelju, nešto poslije ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primjetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je obiteljska mjenjačnica zatvorena, a stan zaključan, pa su njihov nestanak prijavili policiji.

Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu koja je trajala sve do subote ujutro kada je najprije, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tijela...

image
Obitelj Đokić
jutarnji.hr
image
Prizor s pogreba
Screenshot/Srbijadanas
item - id = 1133216
related id = 0 -> 1146437
related id = 1 -> 1145437
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2021 22:00