StoryEditorOCM
Regijagodina od tragedije

Prva presuda za masakr u Beogradu! Odvjetnici vlasnika streljane nisu se žalili na kaznu, koliko će dobiti roditelji?

Piše Vijesti SD
4. srpnja 2024. - 16:38

Viši sud u Beogradu u četvrtak je prihvatio sporazum s Višim javnim tužiteljstvom koji je sklopio vlasnik streljane u kojoj je dječak ubojica iz Beograda učio pucati, javlja Telegraf.rs, a prenosi Net.hr.

Vlasnik streljane je proglašen krivim za kazneno djelo davanja lažnog iskaza te je osuđen na kaznu kućnog zatvora od pet mjeseci. Javni tužitelji, okrivljeni i njegovi branitelji odrekli su se prava na žalbu protiv donesene odluke.

Podsjetimo, u nezapamćenoj tragediji koja je potresla Srbiju, trinaestogodišnji učenik ubio je devetero kolega i zaštitara.

image

Obilježavanje godišnjice masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

Cropix/Cropix

Kako je ranije pisao Kurir, vlasnik streljane je tijekom istrage navodno izjavio da je dječak dolazio s ocem, ali da nije vježbao pucati. Taj je iskaz opovrgnuo na suđenju i prema neslužbenim informacijama, potvrdio je da je otac sinu dozvoljavao da puca iz velikokalibarskog oružja.

Suđenje se nastavlja roditeljima dječaka i instruktoru streljane. Oca se sumnjiči da je sina vodio u streljanu, učio ga pucati i da nije adekvatno držao oružje u kući. Majka je optužena jer je njezin DNK pronađen na čahuri u učionici u kojoj je dječak počinio masovno ubojstvo. Instruktora se tereti za davanje lažnog iskaza, prenosi Net.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 16:39