StoryEditorOCM
Regijaana brnabić

Premijerka Srbije se i do sada redovno ulizivala svom gazdi, ali najnovijom izjavom je nadmašila samu sebe

Piše vijesti sd
23. kolovoza 2023. - 07:02

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "u posljednja četiri dana učinio više za Srbiju, nego većina srpskih ‘prominentnih‘ političara za čitav svoj politički vijek“, prenosi danas.rs.

"Na muci se poznaju junaci, a u teškim i izazovnim vremenima, veliki lideri“, napisala je Brnabić na društvenoj mreži „X“ (nekadašnji Twitter).

Podsjetimo, Vučić je u subotu i nedjelju boravio u Mađarskoj povodom Dana državnosti te zemlje, gdje se sastao s predsjednicom Katalin Novak, premijerom Viktorom Orbanom i drugim članovima mađarske vlade, kao i sa predsjednikom Turske Rejepom Erdoganom.

Vučić je u ponedjeljak i utorak, zajedno sa liderima zemalja Zapadnog Balkana, Ukrajine, Moldavije i predstavnicima Europske unije, boravio u Grčkoj u povodu 20. godišnjice "Solunske deklaracije“ kojom je izražena podrška ulasku zemalja Zapadnog Balkana u EU.

U Ateni je usaglašena deklaracija kojom se izražava podrška neovisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali i podrška zemljama Zapadnog Balkana, Ukrajini i Moldaviji na putu ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Vučić se tokom dvodnevne posjete sastao, između ostalih, i sa predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Layen, predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 15:35