StoryEditorOCM
Regijaokolnosti smrti

Poruke majke umrle tinejdžerice i stomatologa: ‘Ne može vrat okrenuti koliko je otekla‘; ‘Neka čisti zub poslije obroka‘

Piše vijesti sd
17. listopada 2024. - 10:36
Stomatolog je s majkom mrtve 16-godišnjakinje komunicirao putem vibera, njihova prepiska ga demantira (ilustracija)Afp

Nakon što se oglasio Haris Mekić, stomatolog koji je liječio zub preminule tinejdžerice Džejle Drapić iz Sarajeva, i naveo da je ona u njegovoj ordinaciji bila 30. rujna ove godine, te da on s daljnjim liječenjem preminule tinejdžerice nema ništa, navodeći da se ona liječila u drugim zdravstvenim ustanovama, Dnevni avaz je došao u posjed prepiske između stomatologa Mekića i Džemile Drapić, Džejline majke, iz koje se vidi kako stomatolog Mekić savjetuje što da radi.

Prepiska s Mekić demantira njegove navode i otkriva da on zdravstveno stanje Džejle Drapić nije shvatio dovoljno ozbiljno, jer je i nakon 30. rujna nastavio sa savjetima Džejlinoj majci, što bi Džejla trebala raditi sa zubom.

U prvoj poruci koju Džemila upućuje stomatologu Mekiću 30. rujna u 10 i 52 sati, Džemila obavještava liječnika da Džejla ima problema sa zubom, te da traži termin.

Liječnik odgovara da zna o kojem zubu se radi.

- Dobro jutro, može li Džejla danas doći ikako, zub joj se već tri dana upalio, onaj što ste joj pravili isto da joj se zagnojilo ne može ni jesti, vilica je cijela boli. Nisam mogla ranije zvati jer ide u školu međusmjena, danas je slobodna - piše Džemila.

A doktor Mekić odgovara:

- Pozdrav Džemila, mislim da znam o kojem zubu se radi jer je on bio rizičan nažalost, odgovara li danas u 16h?

- Može, doći će s ocem - piše Džemila.

image

‘Komplet vilica i vrat je boli, jer je otekla. Ne može ni vrat okrenuti koliko je otekla‘, piše majka stomatologu (ilustracija)

Afp

Nakon toga, stanje se počinje komplicirati te se Džemila 2. listopada ponovo javlja doktoru Mekiću:

- Dobro jutro Harise, samo da vas pitam treba li Džejla nečim ovaj zub ispirat ili stavljati obloge, ona je otekla užasno i grlo joj zateže. Od otoka ništa ne može jesti jer ne može usta otvoriti. Pije antibiotik Amoxibos 500, a najgore od zuba ima temperaturu.

Jer doktorica jučer na Općoj govori od zuba da ima groznicu i temperaturu. I drugi put kad dođe kod vas samo da joj date potvrdu s pečatom da je bila kod vas, jer Džejla ne ide u školu pa da joj se može opravdati. I ja mislim da je trebala dobiti jači antibiotik - piše u Viber poruci Džemila u 9:34 sati.

U 9 i 36 Džemili stiže odgovor na poruke u vidu pitanja, koje postavlja stomatolog Mekić.

- Pozdrav Džemila, da li ona sada ima manje bolove?

Džemila u 9 i 37 na to odgovara: 

- Zub je ne boli, komplet vilica i vrat je boli, jer je otekla. Ne može ni vrat okrenuti koliko je otekla.

U 9 i 39 sati stomatolog Mekić piše "savjet" šta da Džejla radi sa zubom.

- Neka čisti zub poslije svakog obroka da ga ne bi hrana zatvorila. Neka nastavi s tim antibiotikom i naravno da odmara još koji dan dok joj ne spadne totalno otok. Može koristiti hladne obloge, pomoći će joj - piše stomatolog Haris Mekić.

Džejli Drapić je jučer klanjana dženaza, piše Dnevni avaz.

image

Stomatolog je majci poručio da djevojka ‘čisti zub poslije svakog obroka da ga ne bi hrana zatvorila‘ (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 10:36