StoryEditorOCM
Regijaadio pameti

Obrat u prestanku emitiranja realityja ‘Zadruga‘, finale je večeras, i to u vrijeme prosvjeda protiv nasilja

Piše vijesti sd
9. lipnja 2023. - 11:57

Među zahtjevima sudionika prosvjeda "Srbija protiv nasilja", koji se poslije dvaju masovnih ubojstava u Srbiji odvija svakoga petka u 18 sati u Beogradu, od početka se nalazi ukidanje reality showa "Zadruga" na televiziji Pink.

Tim realityjem defiliraju ljudi iz kriminalnog miljea i ubojice te pripadnici polusvijeta i u njemu izlažu vlastite životne "vrijednosti".

Vlasnik Pink televizije Željko Mitrović, pod utjecajem prosvjeda i nakon "molbe" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prije nekoliko dana objavio je odluku da se "Zadruga" više neće emitirati.

image

Željko Mitrović u zahtjevima za ukidanje ‘Zadruge‘ vidi ni manje ni više nego teror manjine nad većinom

Damjan Tadić/Cropix

Međutim, jučer, kad se trebalo održati prijevremeno finale "Zadruge", s TV Pinka je došla obavijest da je "zbog vremenskih nepogoda finale odgođeno za petak, i to u 18 sati, što je termin šestog po redu prosvjeda "Srbija protiv nasilja". Odluku je objavila voditeljica realityja Dušica Jakovljević.

Odluku je, za TV Pink i na svome Twitter profilu, pojasnio i Željko Mitrović.

image

Odluka o ukidanju ‘Zadruge‘ donesena je navodno nakon molbe Aleksandra Vučića

Andrej Isaković/Afp

"Tužan završetak Zadruge 6, pola ekipe plače, pola nijemo tuguje, možda sam trebao pozvati na mirni prosvjed 3 milijuna heavy viewera za podršku Zadruzi da okončamo ovu sumanuto-šizofrenu zamjenu teza i da pokažemo koliko tko ima stvarnih pristaša i da demontiramo jednom zauvijek ovo luđačko političko lešinarenje na velikim tragedijama s kojima reality nema nikakve, ali baš nikakve odgovornosti! Ali nikad nije kasno! Stop teroru manjine nad većinom! Stop nasilju", poručio je on.

I prije nego što je Mitrović najavio ukidanje "Zadruge", stručnjaci su bili skeptični da će i format realityja nestati s Pinka.

Stručnjakinja za medije Jovanka Matić bila je uvjerena da Mitrović neće ukinuti reality jer taj je program, kako je rekla, srž biznis modela na kojem počiva Pink.

Bivša članica Savjeta REM Judita Popović izjavila je za N1 da je najava vlasnika Pinka da će ukinuti reality "čisto foliranje".

U to su izgleda bili uvjereni i sami zadrugari. U videu koji je objavio Savo Manojlović iz Kreni-Promeni čuje se kako jedan od njih tvrdi da im je Mitrović rekao "da 15 dana budu mirni, poslije toga će sve biti OK", piše Nova.rs.

image

Prošlotjedni protest ‘Srbija protiv nasilja‘, večeras će se vidjeti kako će prosvjednici reagirati na koliziju sa ‘Zadrugom‘

Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:56