StoryEditorOCM
Regijamonstrum

Mračni život oca ubijene Vanje: Kockarski dugovi i droga otjerali su ga u kriminal pa je otmičarima predao svoju kćer

Piše Sanja Žordić/JL
13. prosinca 2023. - 12:03
Otac Vanje G. osumnjičen je da je sudjelovao u organizaciji njezine otmiceScreenshot/telegraf.rs/facebook/

Dok se čeka izručenje Ljupča Palevskog, glavnog osumnjičenog za ubojstvo tinejdžerice Vanje G. (14) u Skoplju, najveći misterij koji proganja građane Sjeverne Makedonije, ali i Balkana, jest uloga njenog oca u otmici. Aleksandar G. se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je otmičarima odao informacije o kretanju kćeri. Postavlja se pitanje - zašto, a odgovor možda leži u njegovoj prošlosti, donosi Blic.rs, a prenosi Jutarnji list.

Vanja G. je oteta iz zgrade u kojoj je živjela s majkom i sestrom 27. studenog. Nju je otela grupa na čelu s Palevskim.

Svi osumnjičeni su u pritvoru, dok se očekuje izručenje Palevskog iz Turske. Upravo je firma Palevskog sudjelovala u gradnji objekta u kojem je Vanja živjela, a vlasnik stana je bio otac. Ovo znači da su znali sve pojedinosti o zgradi i tako oteli Vanju.

Kako je kasnije otkrila policija, informacije o Vanjinom kretanju i točnoj lokaciji odavao je njen otac Aleksandar. On je uhićen i pred istražnim tijelima je negirao izvršenje kaznenog djela.

Određen mu je pritvor od 30 dana, ali i dalje nema odgovora na pitanje zašto je sudjelovao u kćerinoj otmici.

Uveliko se spekulira i o tome da je Aleksandar imao kockarske dugove, zbog čega je htio iznuditi novac od Vanjine majke Zorice. Makedonski novinar Kristijan Landov kaže da je to priča koja prevladava u Sjevernoj Makedoniji.

- Vanjin otac se sumnjiči da je otkrio ubojici kako će se kretati Vanja tog dana. Zato je ubojica sve točno isplanirao. Otac Aleksandar je prema pričama onih koji ga znaju bio problematična osoba, kockar i narkoman. A potječe iz bogate skopske obitelji, otac mu je bio direktor firme i radio je u Poljskoj. Njegova bezosjećajnost je šokirala javnost, kad je podigao dva palca gore novinarima kad su ga sprovodili u sudu - kaže Landov.

Policija sumnja da je on sve to učinio iz financijske koristi. Vanjina majka Zorica navodno je prodala dva stana, što je Aleksandar znao.

Policija smatra da je Aleksandar zbog toga htio iznuditi novac od Vanjine majke.

Prema riječima novinara Kristijana Landova, uz novac od prodaje stanova, obitelj Vanjine majke također je imućna.

- Vanjin djed po majci i cijela ta obitelj su ugledni i bogati. Vanjin djed Vangel, po kom je dobila i ime, bio je direktor carine, a baka je iz poznate vlaške obitelji. Vanjina mama je s dvije kćeri živjela u stanu zgrade koju je gradio Palevski, zato je sve bilo precizno isplanirano oko njezine otmice. Sudska medicina je završila obdukciju i prema prvim saznanjima, pištoljem ju je ubio Palevski. Nema službenih informacija jesu li otmičari tražili novac, to će istraga pokazati - kaže Landov, donosi Blic.rs, a prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:36