StoryEditorOCM
Regijaodbacuju prigovore

Izbori završili, Vučićevi ljudi i dalje u žestokoj kampanji: ‘Oporba se treba ispričati!‘

Piše vijesti sd
23. prosinca 2023. - 09:42

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je sinoć oporbenu koaliciju "Srbija protiv nasilja" da uputi ispriku građanima Republike Srpske za uvrede zbog "nedopustivog miješanja u izbore u Beogradu i tvrdnji da su organiziranim dolaskom na birališta u velikom broju praktično prekrojili izbornu volju Beograđana."

- Odjednom nestade priča o 40.000 glasača iz RS koji su došli u Beograd. Te ljude su zvali stokom, bijednicima i svakojakim imenima, tražeći da im se oduzme državljanstvo. Sada su odustali od toga i najmanje što mogu jest da im se ispričaju! - rekla je Brnabić.

Ona je navela da svatko tko ima državljanstvo Srbije i prebivalište ima i pravo glasa, te je dodala da je i sama jedno vrijeme živjela u Velikoj Britaniji i SAD, ali je kao državljanka Srbije koja ima prebivalište u Beogradu dolazila i glasala i na gradskim izborima.

Ona je odbacila i sve druge primjedbe oporbe na regularnost izbora, tvrdeći da je koalicija "Srbija protiv nasilja" nakon "propasti" priče o glasačima iz RS lansirao tezu o internim migracijama u Srbiji, odnosno o prebacivanju birača iz općina i gradova gdje nije bilo lokalnih izbora u sredine gdje su oni održani.

Brnabić je rekla da je nevjerovatno da "Srbija protiv nasilja" i promatračka misija CRTA šire narativ o neregularnim izborima zasnovan na, kako je navela, poluinformacijama i anegdotama.

- Ništa nisu uputili institucijama. Osim toga, na izborima je bilo 150.000 članova biračkih odbora u proširenom sastavu, od čega je 11 posto imala lista oko Aleksandra Vučića, a ostalo druge stranke i opozicija - kazala je premijerka, čiji se istup uklapa u nastavak kampanje Aleksandra Vučića i njegovog SNS-a, za koje ionako važi primjedba da su - u permanentnoj kampanji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 00:18