StoryEditorOCM
RegijaDetaljni opisi

Glavni osumnjičenik u slučaju ubojstva male Danke: ‘Mučili su me, ali prijetnje su bile još gore, morao sam priznati!‘

Piše Luka Fišić/JL
13. listopada 2024. - 20:28

Srđan Janković i Dejan Dragijević i dalje se nalaze u pritvoru zbog sumnje da su ubili Danku Ilić (2) u Banjskom polju, a njeno tijelo, koje do danas nije pronađeno, sakrili na nepoznatoj lokaciji. Obojica su najprije priznala zločin, a zatim povukli priznanja uz obrazloženje da su ona iznuđena zlostavljanjem. U međuvremenu je u policijskoj stanici u Boru ubijen Dejanov brat, osumnjičeni Dalibor Dragijević, piše Jutarnji.

Sada Janković u svom iskazu, u koji je Nova.rs imala uvid, detaljno opisuje svoje stanje tokom i nakon batina koje je, kako tvrdi, preživio u policijskoj stanici nakon što je uhapšen.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva, u koju je Nova.rs imala uvid, podignuta za ubojstvo Danke Ilić (2), prilično je na „klimavim nogama“ – tijela djeteta nema, nema ni njenih bioloških tragova, snimci s kamera ne pokazuju kada Janković i Dragijević udaraju djevojčicu vozilom, a ne postoje ni svjedoci koji bi to potvrdili.

image

Cvijeće i svijeće za Danku Ilić

Ranko Suvar/Cropix

U optužnici Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru,opisano je kako je 1, 2. 3. i 4. lipnja sa Dejanom Dragijevićem obavljao redovne zadatke, te kako se van radnog vremena nisu viđali.

- Zatim navodi kako nije vozilom udario Danku, kako Dejan nije ubio dijete dok je bio s njim, da na karti može pokazati točan put službenog vozila kojim se kretao toga dana kao i zaustavljanje vozila.

No tvrdi kako je u Policijskoj stanici u Boru bio prebijen, kako mu se prijetilo, da ima slomljeno rebro, prste na lijevoj šaci može micati, ali ih ne osjeća. Janković kaže da su mu policajci rekli kako će mu ubiti sina i unuku, te kako su mu te prijetnje najteži trenuci u životu. Kaže da su oni koji su ga tukli u policijskoj stanici imali kapuljaču pa nije vidio tko ga udara palicom i na tlu šutira nogama.

Nadalje navodi da je u WC-u bila posuda s vodom u koju su mu stavili glavu i da su ga htjeli utopiti. Tvrdi da su ga zatim bacili na pod te da su mu, kako piše, sat vremena ulijevali vodu iz boce u usta.

Navodi da u pritvoru postoje snimke na kojima je "crn kao zemlja", kako su ga nakon dva dana odvezli u Dom zdravlja gdje su ustanovili da mu je slomljeno rebro. Kaže da je priznao policiji ubojstvo Danke samo jer je bio na rubu smrti, navodi se u optužnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. listopad 2024 20:37