StoryEditorOCM
RegijaARKANOVA UDOVICA

Ceca se na sva usta hvali da nema zabranu ulaska u Hrvatsku, a pisalo se da je ‘persona non grata‘. Pitali smo naš MUP

Piše Mario Matana
1. veljače 2024. - 17:17

- Nemam nikakvu zabranu za Hrvatsku, to su dezinformacije. Ali, ja ipak sve pozivam da dođu u Beograd, pošto smo mi odlični domaćini... - najavila je Svetlana Ražnatović Ceca veliki tulum na Ušću, na svom TikToku kanalu.

image

tik tok

Zašto li je posebno spomenula da nema zabranu ulaska u Hrvatsku, zar je u planu prvi nastup udovice poznatog ratnog zločinca u Lijepoj našoj?! Hmmm, poslali smo pitanje Cecinom timu, sve službeno i propisanim kanalima, ali odgovora (potvrde ni negacije) nema na obzoru. Ako je suditi po njenim izjavama, čini se da je narodnjačka zvijezda iz susjedne Srbije prilično ublažila retoriku kada govori o Hrvatskoj. Posebno je u sjećanju ostala čestitka Hrvatima zbog koje je prekinula koncert u Stuttgartu, čestitka na osvajanju brončane medalje na Mundijalu u Katru...

Prije nešto manje od osam godina na pitanje o koncertu u Hrvatskoj – spekuliralo se o stadionu Maksimir kao lokaciji za taj događaj – ‘ladno‘ je otklonila takvu mogućnost riječima ‘nikada nisam ni ušla u Hrvatsku niti sam imala namjeru tamo ići‘.

Također je navode o zabrani ulaska u RH koju tobož ima kazala kako za nju nije ni znala te kako je ‘uopće ne zanima, nek rade što hoće, nek me stavljaju na crne liste, ja svakako ne bih ni išla u Hrvatsku, a moja brojna publika iz Hrvatske uvijek nađe put do mene‘.

Tada je, za srpski tabloid Informer, priznala da bira rute kojima putuje (jer je bila javna tajna da na koncerte i događaje u Sloveniji ide preko – Mađarske) pa nema potrebe ulaziti u našu zemlju, kazala je Svetlana Ražnatović, udovica ratnog zločinca i kriminalca Željka Ražnatovića Arkana.

Zanimljivo, hrvatska policija ne vodi statistiku mjera ‘zabrane ulaska i boravka‘ po državljanstvu pa je po tom pitanju jedina dostupna statistika bila ona o tome koliko je u prvih 11 mjeseci prošle godine hrvatska granična policija odbila ulazaka na granici sa Srbijom: 3.010 puta je osobama zabranjen ulazak u RH pa tako i Schengenski prostor, a u ‘navedenom razdoblju hrvatska granična policija odbila je ulazak u Hrvatsku za 1.136 državljana Republike Srbije (ovaj podatak se odnosi na granicu sa Republikom Srbijom, Bosnom i Hercegovinom te Crnom Gorom)‘.

Za prvi dio 2024. godine već ima najavljenih nekoliko nastupa, nakon Jahorine i dvostrukog koncerta za nešto odabraniji broj poklonika u Vinariji Zvonko Bogdan Palić, slijede nastupi u Herceg Novom i St. Gallenu, a za sada popis koncerata završava onim u Mariboru pa 13. travnja u Salzburgu.

image
Milos Vukadinovic/Afp

Posebno je međutim Ceca – koja se hvali kako jedina od estradnih zvijezda s ovih prostora ima preko dvije milijarde klikova na YouTubu – najavila nastup na Ušću u Beogradu u lipnju ove godine! Kaže kako je veliki koncert praktički siguran, da je tek jedan posto ostalo do službene potvrde tog mega-spektakla.

Koji bi mogao biti ‘veći od života‘, jer je praktički u istom terminu i na istom mjestu koncert najavila i Jelena Karleuša! Dapače, JK je na koncert pozvala baš sve, jer je besplatan, ‘da vidi može li na Ušću stati 300 tisuća ljudi‘. Kako dvije folk-dive nikad nisu bile u dobrim odnosima, dapače, a kako su 2013. također imale svojevrsni obračun koncertima jer su i tada održali nastupe u Beogradu u razmaku od dva tjedna, ovo je neka vrsta revanša...

Iako nikad nije direktno povezana s nekim nedjelima svoga supruga, boravak u Centralnom zatvoru u Beogradu joj nije stran. U urbanu legendu je ušla priča prema kojoj je jedna emisija na srbijanskoj televiziji naglo prekinuta kada je žena u eteru prozvala Cecu, koja je sudjelovala u showu, da nosi nakit njene ubijene kćerke (koji joj je navodno darovao suprug), no nikakve legende nema oko optužnice koja je prije desetak godina podignuta protiv pjevačice.

image
Pedja Milosavljevic/Cropix/Cropix

Nagodila se tada s tužiteljstvom vezano za pronevjeru novca iz FK Obilić (nogometni klub kojeg je naslijedila od Arkana te je došlo do problema sa zakonom u transferima nekih igrača) i posjedovanje većih količina oružja pa je morala ‘odležati‘ godinu dana u kućnom pritvoru uz plaćanje milijun i pol eura kazne.

Ceca je prvi put završila iza rešetaka 2003. godine nakon ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Iako su, prema njenim tvrdnjama, bivši premijer i njen suprug bili u dobrim, prijateljskim odnosima, nakon Đinđićeve likvidacije (a Svetlana je već tri godine bila udovica) istražitelji su je uhitili zbog sumnje da je skrivala Dušana Spasojevića Šiptara, za kojeg se sumnjalo da je sudjelovao u egzekuciji premijera Srbije.

Što je možda bilo logično jer su egzekutori pripadali ‘zemunskom klanu‘, a za Cecu se pričalo da je bila u dobrim odnosima s tom ekipom u njihovo ‘zlatno doba‘... Kako je Šiptar likvidiran koji tjedan kasnije U Meljaku, 15-ak kilometara južno od Beograda, tako je i ta priča okončana, no Ceca se idućih godina znala naći na meti tijela kaznenog progona. Za taj period svog života kaže da ga se nerado prisjeća, da joj je to ‘desetljeće prisjelo‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:21