StoryEditorOCM
Politikapromjena diskursa

Predsjednik Milanović žestoko bi se posvađao i s premijerom Milanovićem koji je ovlasti Pantovčaka, pa tako i nad vojskom, žarko želio – smanjiti

Piše Hrvoje Prnjak
30. listopada 2021. - 09:14
Svatko u svom pravcu - Mario Banožić i Zoran Milanović. Lijevo od ministra je i načelnik Glavnog stožera Robert HranjDanijel Soldo/Cropix

"Hrvatsku vlast bi trebala činiti Vlada RH i Hrvatski sabor, te Ustavni sud, a funkcija predsjednika Republike kao funkcija bez većih ovlasti nema smisla". Tako je govorio prije točno šest godina, gostujući na TV Jabuka.

Rekao je i kako bi "ukinuo predsjednicu", a upitan je li razmišljao o kandidaturi za funkciju predsjednika Republike, odgovorio je kako za to nije zainteresiran.

"Netko me oslovio kao predsjednika države, ali ja to nisam i nikada neću biti. Iz više razloga, a jedan je taj što vam moram govoriti istinu. Predsjednik ne mora govoriti istinu. Ne smije lagati, ali ne mora govoriti istinu. A istina je takva da je ljudi u politici ne žele čuti. Moj posao nije da budem popularan i voljen, nego da objasnim i da se shvati što je istina".

Ovako je, kako je tada...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 12:45