StoryEditorOCM
Politikanije dao naslutili

Ovako je Milanović govorio prije samo dva mjeseca: ‘Ja da se kandidiram?! Kakvo je to pitanje uopće?‘

Piše Vijesti SD
15. ožujka 2024. - 19:03

Na opće iznenađenje, Zoran Milanović objavio je danas da ide na parlamentarne izbore sa svojom bivšom strankom, SDP-om. Ova iznenađujuća objava došla je samo nekoliko sati nakon što je predsjednik Republike objavio da na parlamentarne izbore izlazimo u srijedu, 17. travnja, piše N1

“U životima svakoga od nas postoji trenuci u kojima treba izaći iz zone komfora, treba prestati biti normalo i uobičajeno i taj je čas kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića”, pojasnio je Milanović razloge svoje kandidature i dodao: “Došlo vrijeme da se konji sedlaju”.

Oglasio se potom i na društvenim mrežama.

“Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati, odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine.

Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima”, napisao je.

A prije samo dva mjeseca govorio je sasvim drugačije. U intervjuu našoj Nataši Božić u Točki na tjedan, na njezino izravno pitanje hoće li se kandidirati na parlamentarnim izborima, Milanović je uzvratio:

“Ja da se kandidiram? Kakvo je to pitanje uopće? Kako da se kandidiram, ja nemam stranku, listu?! Kako ću ja to napraviti čak i da mi takva stvar padne na pamet”, uzvratio je tada Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:14