StoryEditorOCM
PolitikaPOGLEDAJTE SLOGANE

Od ‘Predsjednika s karakterom‘ do ‘Šmrkavca‘ i ‘Herojskog zeca‘: Pogledajte plakate liste broj 9, ovo je jako zanimljivo

Piše Ivanka Toma/JL
17. svibnja 2024. - 12:32

Lista broj 9. za zastupnike u Europskom parlamentu svoje predizborne slogane bazira na antimilanovćevskim i antiplenkovićevskim porukama. "U našoj ekipi nema mjesta za šmrkavce i herojske zečeve", "I u grubim utakmicama igramo na pobjedu", "U našem timu igraju samo najboji", slogani su ispisani na bilboardima liste zastupnika koju predvodi IDS-ov Valter Flego, saznaje Jutarnji list

Na listi koja je mahom okupila liberalne stranke među ostalima su i bivši SDP-ovci Domagoj Hajduković i bivši ministar zdravstva Rajko Ostojić, potom Radimir Čačić, dok je na zadnjem 12. mjestu Milorad Pupovac.

image
Jutarnji List/

Epitetom "herojskog zeca" Milanović je "časito" premijera Andreja Plenkovića, dok Plenković rado Milanoviću prišije epitet "šmrkavca".

image
Jutarnji List/

- FAIR PLAY LISTA je lista pristojnih, vrijednih i tolerantnih ljudi koji u svojim sredinama imaju rezultate i podršku ljudi. Kad je DIP listi odredio redni broj 9. oni su sporskim rječnikom rečeno postali politički centarfori. Igraju uvijek FER pa je i lista tako dobila ime. Poruke su jasne u smislu kome je mjesto na listi a kome ne. Neki će se možda prepoznati a neki ne. Bitno je da su na listi samo najbolji - kazao je autor slogana dizajner Boris Malešević koji je autor najuspješnijih političkih kampanja u Hrvatskoj.

image
Jutarnji List/

Malešević je radio kampanju i Zoranu Milanoviću za predsjedničke izbore i on je autor slogana "Predsjednik s karakterom" s kojim je Milanović pobjedio na izborima i došao na Pantovčak.

image
Jutarnji List/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 23:40