stdClass Object ( [id] => 1332045 [title] => Novi splitski županijski pročelnik: ‘Jasenovac je mit, Ultra leglo drogaša, a Plenković nije temelj nacionalne Hrvatske‘ [alias] => novi-splitski-zupanijski-procelnik-jasenovac-je-mit-ultra-leglo-drogasa-a-plenkovic-nije-temelj-nacionalne-hrvatske [catid] => 242 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

"Nacionalna i domovinska Hrvatska ne može biti utemeljena u Andreju Plenkoviću sve dok se znanost ne pusti da nesmetano istraži sve okolnosti vezane za Jasenovac."

Tako govori Željko Primorac. A Željko Primorac djelatnik je Županije splitsko-dalmatinske, i to vrlo važan jer samo za vrlo važne djelatnike otvaraju se nova radna mjesta, dosad nepostojeća.

Nakon što je lani bez natječaja imenovan pomoćnikom pročelnika za kulturu u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Županije splitsko-dalmatinske, gdje je došao iz Konzervatorskog odjela u Splitu u koji ga je, također bez natječaja, instalirao njegov brat po upalama misli i negdašnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović, Željko Primorac će uskoro i osobno - dopustite da prvi čestitamo - postati gospodin pročelnik.

Upravni odjel za prosvjetu odvaja se, naime, od upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu, pri čemu će upravo njemu pripasti ovo drugo pročelničko mjesto.

Ako vam je sve ovo komplicirano, pojednostavnimo: čovjek koji sumnja u sve što su dosad povjesničari otkrili o ustaškom koncentracijskom logoru uskoro će postati prvi čovjek srednjodalmatinske kulture. I sporta. No, boli njega briga za sport. Tu revizija teško prolazi.

Oni su "sinonim za korupciju, nepotizam i izdaju". Zato ih volimo

Prijedlog novog županijskog ustrojstva na javnom je savjetovanju, nakon čega će ga usvojiti Županijska skupština. Upitnika, naravno, nema jer u Županijskoj skupštini HDZ-ovu većinu čuva Domovinski pokret čiji je istaknuti član upravo Željko Primorac, i sam bivši HDZ-ovac. Koji, shvatili ste iz uvoda, ne podnosi predsjednika HDZ-a i hrvatskoga premijera. A ne podnosi ni hrvatsku povijest.

---

image

Za Primorca su njegovi današnji partneri i prijatelji "žalosni sinonim za korupciju, nepotizam i izdaju nacionalnih interesa", jer baš tako je naveo za župana Blaženka Bobana i šefa županijskog HDZ-a Antu Sanadera

Nikola Vilić/Cropix
---

Željko Primorac, da ostanemo još malo na njegovoj očitoj važnosti, povjesničar je iz Vrgorca i član Domovinskog pokreta bez kojega HDZ nema većinu u Županijskoj skupštini i za kojega Mate Šimundić, još jedan HDZ-ov vrlo važni član Domovinskog pokreta, kaže kako je dio dogovora o suradnji sa županijskom izvršnom vlasti.

"Preuzeli smo odgovornost za realizaciju onih projekata koje smatramo ključnima za razvoj naše županije", tvrdi Šimundić, pri čemu, eto, upravo sektor kulture smatra ključnim.

A to što je, nema tome dugo, javno poručivao kako su njegovi današnji partneri i prijatelji "žalosni sinonim za korupciju, nepotizam i izdaju nacionalnih interesa", jer baš tako je naveo za župana Blaženka Bobana i šefa županijskog HDZ-a Antu Sanadera, naglo je zaboravio. U ime suradnje. Da najmnogoljudnija županija ne uvene.

A uvela bi, duhovno sasvim sigurno, da resor kulture, u golemom odjeljenju koje je do sada vodio Tomislav Đonlić, ne preuzima Željko Primorac. A Đonlić, kad ga već spominjemo, stari je Primorčev prijatelj. Kad je ovaj napisao knjigu "Kukuriku dosje", posvetivši je vladi Zorana Milanovića i propasti pred kojom je Hrvatska bila izložena, Đonlić mu je, i ne sluteći da će mu sedam godina kasnije postati prvo šef, a potom i kolega pročelnik, bio glavni promotor.

---

image

Nacionalna i domovinska Hrvatska ne može biti utemeljena u Andreju Plenkoviću, poruka je Željka Primorca

Goran Mehkek/Cropix
---

Hvalio je Primorca kao uvijek aktualnog, izravnog i jasnog autora koji drži do profesionalne etike i osobnog morala, a isticao je i kako Primorac "često ukazuje na opasnosti koje prijete zbog potpuno izvrnutog sustava vrijednosti koje mediji smišljeno naguravaju hrvatskim obiteljima kroz eter u kojem dominiraju totalitarni umovi – nazovi reformiranih komunista – koji su se preko noći prometnuli u najglasnije zagovornike ljudskih prava, demokracije i slobode medija".

Već iz ovog kratkog, ali preciznog Đonlićeva osvrta jasno je da kultura Županije splitsko-dalmatinske može mirno spavati. Ipak, da budete još mirniji, u nastavku ćemo vam ponuditi još neka Primorčeva upozorenja i promišljanja. Objavljena u obliku kolumni na opskurnim portalima i važna poput onoga s početka o Andreju Plenkoviću napisanog 25. travnja 2020.

‘Jasenovac je mit!‘

U tom istom tekstu, a naslov mu je "Kako smo se u Jasenovcu odrekli znanosti i Tuđmana?", Željko Primorac proziva premijera zbog suradnje s Miloradom Pupovcem, koji mu je i inače trn u domoljubnom oku, te se s osobitim zadovoljstvom poziva na Igora Vukića i njegova "istraživanja" koja su "dokazala" kako je priča o Jasenovcu kao "strašnom logoru za konačno rješenje" samo mit.

S Bleiburgom je, naravno, druga priča. Za Primorca je to polje "ishodište najvećeg stradanja hrvatskog naroda u cjelokupnoj njegovoj burnoj povijesti".

"Republika Hrvatska bi trebala razmisliti i o pokretanju procesa eksteritorijalnosti Bleiburga, odnosno Bleiburškog polja (...) Austrijskoj državi tih nekoliko livada ništa ne znači, ali za Hrvatsku i Hrvate, Bleiburško je polje izvorište Dunava krvi njene vlastite mladosti!", piše Primorac 28. ožujka 2019. u kolumni "Bleiburg i eksteritorijalni status".

Antifašizam je pak za Primorca "tek plašt za komunističku revoluciju", dok oslobađanje gradova od strane partizanskih postrojbi u Drugom svjetskom ratu stavlja pod navodne znakove. Logično, jer po njemu partizani nisu oslobađali, nego su zauzimali.

S obzirom na to da je Željko Primorac de facto prvi čovjek županijske kulture, zanimljivo je vidjeti što kaže u tekstu "Tko će upravljati splitskom kulturom?" (15. veljače 2019.), u kojem se posebno osvrnuo na rad splitskih novinara.

"Možda će skandalozno zvučati, ali više je medijskih sloboda u Splitu bilo za vrijeme Kraljevine Jugoslavije nego danas. Naime, čak i tada, pod Karađorđevićevom čizmom, u Splitu je postojalo nekoliko glasila koja su njegovala hrvatsku nacionalnu misao. Danas, niti za jedan portal u Splitu, a kamoli za dnevni list ili tjednik, ne možemo kazati kako za glavni cilj ima – njegovanje hrvatske nacionalne misli, kulture i tradicije", piše Primorac pa nastavlja:

"Štoviše, kulturna scena se pokušava prilagoditi medijskoj, a nad svima koji se drznu umiješati u takve planove provodi se nesmiljena medijska hajka. I to su splitska realnost i sadašnjost!"

---

image

"Austrijskoj državi tih nekoliko livada ništa ne znači, ali za Hrvatsku i Hrvate, Bleiburško je polje izvorište Dunava krvi njene vlastite mladosti!", piše Primorac 28. ožujka 2019.

Željko Hajdinjak/Cropix
---

Smeta mu i repertoar kinoteke na kojemu "svako malo iskoči neko filmsko ostvarenje iz regiona", a smetaju mu i gosti tribina u Zlatnim vratima poput novinara i pisaca Viktora Ivančića, Borisa Dežulovića i Dragana Markovine, koje, uz Juricu Pavičića, Ivicu Ivaniševića, Damira Petranovića, Matu Prlića "i ostale", naziva "dežurnim higijeničarima revolucionarnih vrijednosti".

Književnik Ante Tomić posebno mu je mio. Iako kaže kako "njegove škrabotine zaslužuju ignoriranje", nije mogao odoljeti iskušenju pa mu je napisao kako je "siromašna duša koja je za ručak spremna prodati nacionalni ponos i samobitnost, zatomiti i zanijekati pretke, služiti svakom gospodaru koji će ga nahraniti i ostaviti na životu".

"U Otomanskoj Bosni ovakve su nazivali zimijama, a u Hrvatskoj tek trebamo pronaći adekvatan naziv", navodi Primorac, čovjek kojemu su Blaženko Boban i HDZ povjerili županijsku kulturu, u kolumni "Jao državi u kojoj Zvonka Bušića treba braniti od Ante Tomića", objavljenoj u ožujku 2018. godine.

Zvonko Bušić, naravno, Primorčev je heroj, "čovjek čiji su ideali bili veći i snažniji od Velebita". Otmicu aviona i pogibiju policajca, zbog čega je u SAD-u osuđen na doživotni zatvor, opisuje žrtvom koja je imala smisao.

"Obnovom hrvatske samostalnosti Zvonko je ispunio svoj životni cilj (...) Kao što je i kasnije samoubojstvo trebalo imati za cilj novo nacionalno buđenje, šok koji je Hrvate trebao trgnuti iz letargije i uliti snagu za novi početak kao i one daleke 1976.", navodi Primorac.

Kao čovjek od kulture, Primorac se posebno grozi što će spomenik u Splitu dobiti Miljenko Smoje. U članku "Splitska (ne)kulturno-spomenička baština" iz studenog 2018. poziva se na rad Joška Čelana koji je Smoju "na nevjerojatno sistematičan način, potkrijepljen arhivskim materijalom, do gola razotkrio". I slaže se s njim da Smoje "ne da ne zaslužuje spomenik u Splitu, već zaslužuje kolektivni prijezir kompletnog hrvatskog nacionalnog bića".

"Ultra - skup nadrogiranih i pijanih"

A prijezir zaslužuje i Ultra. Da, festival elektroničke glazbe za koji je Blaženko Boban, Primorčev poslodavac, 9. svibnja 2018. godine rekao sljedeće:

"Iznimno sam zadovoljan što se festival Ultra Europe potpuno udomaćio u našoj županiji. S festivalom se poklopilo i buđenje turizma, kako u gradu Splitu, tako i u okolnim mjestima naše županije. Nadam se da se organizatori neće zaustaviti samo na Splitu, Braču, Hvaru i Visu, već da će otkriti ljepote naše Zagore i predivne prostore Cetinske i Imotske krajine, a u tome smo kao Županija itekako spremni pomoći."

Za Primorca, Ultra je tek skup "nadrogiranih i pijanih mladih ljudi" koji "obavljaju nuždu na svakom (ne)prikladnom mjestu u gradu".

"Treba li, onda, Splitu ovakav vid turizma? Pa i ne baš, jer Ultra i sve vezano uz nju je u direktnoj koliziji s vizijom turizma i destinacije kakvom se Split želi predstaviti u svijetu (...) Kroz navedeni festival, splitska lijeva i liberalna opcija pokušava, barem ona tri dana, živjeti svoju viziju Splita", zaključuje Primorac 22. srpnja 2019. ("Treba li Splitu uopće Ultra").

Eto, tako govori Željko Primorac. Hvala Blaženku Bobanu što nije dopustio da takav um vene daleko od ikakve funkcije.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DP I HDZ ZAJEDNO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => DP I HDZ ZAJEDNO 2 0 9097 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-20 10:39:32 [created_by] => 3226 [created_by_alias] => Vinko Vuković [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-20 17:36:32 [modified_by] => 3226 [publish_up] => 2023-10-20 17:36:32 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 242 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz unutrašnje i vanjske politike. [menu-meta_keywords] => politika, vijesti iz politike [secure] => 0 [page_title] => Politika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Novi splitski županijski pročelnik: 'Jasenovac je mit, Ultra leglo drogaša, a Plenković nije temelj nacionalne Hrvatske' [metakey] => Željko Primorac, Županijski pročelnik, Jasenovac, domovinski pokret, koalicija [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/20\/25885140.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/20\/23117418.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/20\/22687146.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/20\/25673553.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/20\/10843727.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Dragan Mati\u0107\/Cropix, Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","\u017deljko Hajdinjak\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Kako smo se u Jasenovcu odrekli znanosti i Tu\u0111mana?\u2018, naslov je teksta \u017deljka Primorca u kojem proziva premijera zbog suradnje s <\/strong>Miloradom Pupovcem<\/p>","

Za Primorca su njegovi dana\u0161nji partneri i prijatelji \u201d\u017ealosni sinonim za korupciju, nepotizam i izdaju nacionalnih interesa\u201d, jer ba\u0161 tako je naveo za \u017eupana Bla\u017eenka Bobana i \u0161efa \u017eupanijskog HDZ-a Antu Sanadera<\/p>","

Za Primorca, Ultra je tek skup \u201dnadrogiranih i pijanih mladih ljudi\u201d koji \u201dobavljaju nu\u017edu na svakom (ne)prikladnom mjestu u gradu\u201d<\/p>","

Nacionalna i domovinska Hrvatska ne mo\u017ee biti utemeljena u Andreju Plenkovi\u0107u, poruka je \u017deljka Primorca<\/p>","

\u201dAustrijskoj dr\u017eavi tih nekoliko livada ni\u0161ta ne zna\u010di, ali za Hrvatsku i Hrvate, Bleibur\u0161ko je polje izvori\u0161te Dunava krvi njene vlastite mladosti!\u201d, pi\u0161e Primorac 28. o\u017eujka 2019.<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25885140_1920.jpg":"1920x1080","k_25885140_1280.jpg":"1280x1280","k_25885140_1024.jpg":"1024x1024","k_25885140_640.jpg":"640x640","k_25885140_480.jpg":"480x480","k_25885140_340.jpg":"340x340","k_25885140_220.jpg":"220x220","o_25885140_1280.jpg":"1280x853","o_25885140_1024.jpg":"1024x682","o_25885140_640.jpg":"640x426","o_25885140_480.jpg":"480x320","o_25885140_340.jpg":"340x226","o_25885140_220.jpg":"220x146","h_25885140_1280.jpg":"1280x854","h_25885140_1024.jpg":"1024x683","h_25885140_640.jpg":"640x427","h_25885140_480.jpg":"480x320","h_25885140_340.jpg":"340x227","h_25885140_220.jpg":"220x147","pp_25885140_1280.jpg":"1280x1628","pp_25885140_1024.jpg":"1024x1303","pp_25885140_640.jpg":"640x814","pp_25885140_480.jpg":"480x611","pp_25885140_340.jpg":"340x432","pp_25885140_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23117418_1920.jpg":"1920x1080","k_23117418_1280.jpg":"1280x1280","k_23117418_1024.jpg":"1024x1024","k_23117418_640.jpg":"640x640","k_23117418_480.jpg":"480x480","k_23117418_340.jpg":"340x340","k_23117418_220.jpg":"220x220","o_23117418_1280.jpg":"1280x853","o_23117418_1024.jpg":"1024x682","o_23117418_640.jpg":"640x426","o_23117418_480.jpg":"480x320","o_23117418_340.jpg":"340x226","o_23117418_220.jpg":"220x146","h_23117418_1280.jpg":"1280x854","h_23117418_1024.jpg":"1024x683","h_23117418_640.jpg":"640x427","h_23117418_480.jpg":"480x320","h_23117418_340.jpg":"340x227","h_23117418_220.jpg":"220x147","pp_23117418_1280.jpg":"1280x1628","pp_23117418_1024.jpg":"1024x1303","pp_23117418_640.jpg":"640x814","pp_23117418_480.jpg":"480x611","pp_23117418_340.jpg":"340x432","pp_23117418_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_22687146_1920.jpg":"1920x1080","k_22687146_1280.jpg":"1280x1280","k_22687146_1024.jpg":"1024x1024","k_22687146_640.jpg":"640x640","k_22687146_480.jpg":"480x480","k_22687146_340.jpg":"340x340","k_22687146_220.jpg":"220x220","o_22687146_1280.jpg":"1280x854","o_22687146_1024.jpg":"1024x683","o_22687146_640.jpg":"640x427","o_22687146_480.jpg":"480x320","o_22687146_340.jpg":"340x226","o_22687146_220.jpg":"220x146","h_22687146_1280.jpg":"1280x854","h_22687146_1024.jpg":"1024x683","h_22687146_640.jpg":"640x427","h_22687146_480.jpg":"480x320","h_22687146_340.jpg":"340x227","h_22687146_220.jpg":"220x147","pp_22687146_1280.jpg":"1280x1628","pp_22687146_1024.jpg":"1024x1303","pp_22687146_640.jpg":"640x814","pp_22687146_480.jpg":"480x611","pp_22687146_340.jpg":"340x432","pp_22687146_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25673553_1920.jpg":"1920x1080","k_25673553_1280.jpg":"1280x1280","k_25673553_1024.jpg":"1024x1024","k_25673553_640.jpg":"640x640","k_25673553_480.jpg":"480x480","k_25673553_340.jpg":"340x340","k_25673553_220.jpg":"220x220","o_25673553_1280.jpg":"1280x853","o_25673553_1024.jpg":"1024x682","o_25673553_640.jpg":"640x426","o_25673553_480.jpg":"480x320","o_25673553_340.jpg":"340x226","o_25673553_220.jpg":"220x146","h_25673553_1280.jpg":"1280x854","h_25673553_1024.jpg":"1024x683","h_25673553_640.jpg":"640x427","h_25673553_480.jpg":"480x320","h_25673553_340.jpg":"340x227","h_25673553_220.jpg":"220x147","pp_25673553_1280.jpg":"1280x1628","pp_25673553_1024.jpg":"1024x1303","pp_25673553_640.jpg":"640x814","pp_25673553_480.jpg":"480x611","pp_25673553_340.jpg":"340x432","pp_25673553_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_10843727_1920.jpg":"1920x1080","k_10843727_1280.jpg":"1280x1280","k_10843727_1024.jpg":"1024x1024","k_10843727_640.jpg":"640x640","k_10843727_480.jpg":"480x480","k_10843727_340.jpg":"340x340","k_10843727_220.jpg":"220x220","o_10843727_1280.jpg":"1280x853","o_10843727_1024.jpg":"1024x682","o_10843727_640.jpg":"640x426","o_10843727_480.jpg":"480x320","o_10843727_340.jpg":"340x226","o_10843727_220.jpg":"220x146","h_10843727_1280.jpg":"1280x854","h_10843727_1024.jpg":"1024x683","h_10843727_640.jpg":"640x427","h_10843727_480.jpg":"480x320","h_10843727_340.jpg":"340x227","h_10843727_220.jpg":"220x147","pp_10843727_1280.jpg":"1280x1628","pp_10843727_1024.jpg":"1024x1303","pp_10843727_640.jpg":"640x814","pp_10843727_480.jpg":"480x611","pp_10843727_340.jpg":"340x432","pp_10843727_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 242 [name] => Politika [alias] => politika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38326919 Threads: 3 Questions: 7093095042 Slow queries: 3299196 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608227714 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/politika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/politika/novi-splitski-zupanijski-procelnik-jasenovac-je-mit-ultra-leglo-drogasa-a-plenkovic-nije-temelj-nacionalne-hrvatske-1332045 [printLink] => /vijesti/politika/novi-splitski-zupanijski-procelnik-jasenovac-je-mit-ultra-leglo-drogasa-a-plenkovic-nije-temelj-nacionalne-hrvatske-1332045?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 250175 [name] => željko primorac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljko-primorac [link] => /tag/zeljko-primorac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 733966 [name] => Županijski pročelnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-20 12:57:30 [main_article_id] => 0 [alias] => zupanijski-procelnik [link] => /tag/zupanijski-procelnik ) [2] => stdClass Object ( [id] => 383733 [name] => Jasenovac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jasenovac [link] => /tag/jasenovac ) [3] => stdClass Object ( [id] => 605391 [name] => domovinski pokret [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-04-04 09:35:54 [main_article_id] => 0 [alias] => domovinski-pokret [link] => /tag/domovinski-pokret ) [4] => stdClass Object ( [id] => 307516 [name] => koalicija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => koalicija [link] => /tag/koalicija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DP I HDZ ZAJEDNO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Novi splitski županijski pročelnik: ‘Jasenovac je mit, Ultra leglo drogaša, a Plenković nije temelj nacionalne Hrvatske‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3226 [name] => Vinko Vuković [username] => vinko-vukovi [email] => vinko-vukovi@sd.hr [password] => $2y$10$YO25wAxyFtorM2joNX.2NOXZftdmUYZoNQomCJcy/gPHsWRdTtcde [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-vukovic-3226 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1744 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c5809996ece13595660a096152f26ee?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/20/25885140.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Dragan Matić/Cropix, Vladimir Dugandžić/Cropix [mainImageDesc] =>

‘Kako smo se u Jasenovcu odrekli znanosti i Tuđmana?‘, naslov je teksta Željka Primorca u kojem proziva premijera zbog suradnje s Miloradom Pupovcem

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/20/25885140.jpg [title] => Dragan Matić/Cropix, Vladimir Dugandžić/Cropix

‘Kako smo se u Jasenovcu odrekli znanosti i Tuđmana?‘, naslov je teksta Željka Primorca u kojem proziva premijera zbog suradnje s Miloradom Pupovcem

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/20/23117418.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Za Primorca su njegovi današnji partneri i prijatelji ”žalosni sinonim za korupciju, nepotizam i izdaju nacionalnih interesa”, jer baš tako je naveo za župana Blaženka Bobana i šefa županijskog HDZ-a Antu Sanadera

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/20/22687146.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Za Primorca, Ultra je tek skup ”nadrogiranih i pijanih mladih ljudi” koji ”obavljaju nuždu na svakom (ne)prikladnom mjestu u gradu”

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/20/25673553.jpg [title] => Goran Mehkek/Cropix

Nacionalna i domovinska Hrvatska ne može biti utemeljena u Andreju Plenkoviću, poruka je Željka Primorca

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/20/10843727.jpg [title] => Željko Hajdinjak/Cropix

”Austrijskoj državi tih nekoliko livada ništa ne znači, ali za Hrvatsku i Hrvate, Bleiburško je polje izvorište Dunava krvi njene vlastite mladosti!”, piše Primorac 28. ožujka 2019.

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

"Nacionalna i domovinska Hrvatska ne može biti utemeljena u Andreju Plenkoviću sve dok se znanost ne pusti da nesmetano istraži sve okolnosti vezane za Jasenovac."

Tako govori Željko Primorac. A Željko Primorac djelatnik je Županije splitsko-dalmatinske, i to vrlo važan jer samo za vrlo važne djelatnike otvaraju se nova radna mjesta, dosad nepostojeća.

Nakon što je lani bez natječaja imenovan pomoćnikom pročelnika za kulturu u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Županije splitsko-dalmatinske, gdje je došao iz Konzervatorskog odjela u Splitu u koji ga je, također bez natječaja, instalirao njegov brat po upalama misli i negdašnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović, Željko Primorac će uskoro i osobno - dopustite da prvi čestitamo - postati gospodin pročelnik.

Upravni odjel za prosvjetu odvaja se, naime, od upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu, pri čemu će upravo njemu pripasti ovo drugo pročelničko mjesto.

Ako vam je sve ovo komplicirano, pojednostavnimo: čovjek koji sumnja u sve što su dosad povjesničari otkrili o ustaškom koncentracijskom logoru uskoro će postati prvi čovjek srednjodalmatinske kulture. I sporta. No, boli njega briga za sport. Tu revizija teško prolazi.

Oni su "sinonim za korupciju, nepotizam i izdaju". Zato ih volimo

Prijedlog novog županijskog ustrojstva na javnom je savjetovanju, nakon čega će ga usvojiti Županijska skupština. Upitnika, naravno, nema jer u Županijskoj skupštini HDZ-ovu većinu čuva Domovinski pokret čiji je istaknuti član upravo Željko Primorac, i sam bivši HDZ-ovac. Koji, shvatili ste iz uvoda, ne podnosi predsjednika HDZ-a i hrvatskoga premijera. A ne podnosi ni hrvatsku povijest.

---

image

Za Primorca su njegovi današnji partneri i prijatelji "žalosni sinonim za korupciju, nepotizam i izdaju nacionalnih interesa", jer baš tako je naveo za župana Blaženka Bobana i šefa županijskog HDZ-a Antu Sanadera

Nikola Vilić/Cropix
---

Željko Primorac, da ostanemo još malo na njegovoj očitoj važnosti, povjesničar je iz Vrgorca i član Domovinskog pokreta bez kojega HDZ nema većinu u Županijskoj skupštini i za kojega Mate Šimundić, još jedan HDZ-ov vrlo važni član Domovinskog pokreta, kaže kako je dio dogovora o suradnji sa županijskom izvršnom vlasti.

"Preuzeli smo odgovornost za realizaciju onih projekata koje smatramo ključnima za razvoj naše županije", tvrdi Šimundić, pri čemu, eto, upravo sektor kulture smatra ključnim.

A to što je, nema tome dugo, javno poručivao kako su njegovi današnji partneri i prijatelji "žalosni sinonim za korupciju, nepotizam i izdaju nacionalnih interesa", jer baš tako je naveo za župana Blaženka Bobana i šefa županijskog HDZ-a Antu Sanadera, naglo je zaboravio. U ime suradnje. Da najmnogoljudnija županija ne uvene.

A uvela bi, duhovno sasvim sigurno, da resor kulture, u golemom odjeljenju koje je do sada vodio Tomislav Đonlić, ne preuzima Željko Primorac. A Đonlić, kad ga već spominjemo, stari je Primorčev prijatelj. Kad je ovaj napisao knjigu "Kukuriku dosje", posvetivši je vladi Zorana Milanovića i propasti pred kojom je Hrvatska bila izložena, Đonlić mu je, i ne sluteći da će mu sedam godina kasnije postati prvo šef, a potom i kolega pročelnik, bio glavni promotor.

---

image

Nacionalna i domovinska Hrvatska ne može biti utemeljena u Andreju Plenkoviću, poruka je Željka Primorca

Goran Mehkek/Cropix
---

Hvalio je Primorca kao uvijek aktualnog, izravnog i jasnog autora koji drži do profesionalne etike i osobnog morala, a isticao je i kako Primorac "često ukazuje na opasnosti koje prijete zbog potpuno izvrnutog sustava vrijednosti koje mediji smišljeno naguravaju hrvatskim obiteljima kroz eter u kojem dominiraju totalitarni umovi – nazovi reformiranih komunista – koji su se preko noći prometnuli u najglasnije zagovornike ljudskih prava, demokracije i slobode medija".

Već iz ovog kratkog, ali preciznog Đonlićeva osvrta jasno je da kultura Županije splitsko-dalmatinske može mirno spavati. Ipak, da budete još mirniji, u nastavku ćemo vam ponuditi još neka Primorčeva upozorenja i promišljanja. Objavljena u obliku kolumni na opskurnim portalima i važna poput onoga s početka o Andreju Plenkoviću napisanog 25. travnja 2020.

‘Jasenovac je mit!‘

U tom istom tekstu, a naslov mu je "Kako smo se u Jasenovcu odrekli znanosti i Tuđmana?", Željko Primorac proziva premijera zbog suradnje s Miloradom Pupovcem, koji mu je i inače trn u domoljubnom oku, te se s osobitim zadovoljstvom poziva na Igora Vukića i njegova "istraživanja" koja su "dokazala" kako je priča o Jasenovcu kao "strašnom logoru za konačno rješenje" samo mit.

S Bleiburgom je, naravno, druga priča. Za Primorca je to polje "ishodište najvećeg stradanja hrvatskog naroda u cjelokupnoj njegovoj burnoj povijesti".

"Republika Hrvatska bi trebala razmisliti i o pokretanju procesa eksteritorijalnosti Bleiburga, odnosno Bleiburškog polja (...) Austrijskoj državi tih nekoliko livada ništa ne znači, ali za Hrvatsku i Hrvate, Bleiburško je polje izvorište Dunava krvi njene vlastite mladosti!", piše Primorac 28. ožujka 2019. u kolumni "Bleiburg i eksteritorijalni status".

Antifašizam je pak za Primorca "tek plašt za komunističku revoluciju", dok oslobađanje gradova od strane partizanskih postrojbi u Drugom svjetskom ratu stavlja pod navodne znakove. Logično, jer po njemu partizani nisu oslobađali, nego su zauzimali.

S obzirom na to da je Željko Primorac de facto prvi čovjek županijske kulture, zanimljivo je vidjeti što kaže u tekstu "Tko će upravljati splitskom kulturom?" (15. veljače 2019.), u kojem se posebno osvrnuo na rad splitskih novinara.

"Možda će skandalozno zvučati, ali više je medijskih sloboda u Splitu bilo za vrijeme Kraljevine Jugoslavije nego danas. Naime, čak i tada, pod Karađorđevićevom čizmom, u Splitu je postojalo nekoliko glasila koja su njegovala hrvatsku nacionalnu misao. Danas, niti za jedan portal u Splitu, a kamoli za dnevni list ili tjednik, ne možemo kazati kako za glavni cilj ima – njegovanje hrvatske nacionalne misli, kulture i tradicije", piše Primorac pa nastavlja:

"Štoviše, kulturna scena se pokušava prilagoditi medijskoj, a nad svima koji se drznu umiješati u takve planove provodi se nesmiljena medijska hajka. I to su splitska realnost i sadašnjost!"

---

image

"Austrijskoj državi tih nekoliko livada ništa ne znači, ali za Hrvatsku i Hrvate, Bleiburško je polje izvorište Dunava krvi njene vlastite mladosti!", piše Primorac 28. ožujka 2019.

Željko Hajdinjak/Cropix
---

Smeta mu i repertoar kinoteke na kojemu "svako malo iskoči neko filmsko ostvarenje iz regiona", a smetaju mu i gosti tribina u Zlatnim vratima poput novinara i pisaca Viktora Ivančića, Borisa Dežulovića i Dragana Markovine, koje, uz Juricu Pavičića, Ivicu Ivaniševića, Damira Petranovića, Matu Prlića "i ostale", naziva "dežurnim higijeničarima revolucionarnih vrijednosti".

Književnik Ante Tomić posebno mu je mio. Iako kaže kako "njegove škrabotine zaslužuju ignoriranje", nije mogao odoljeti iskušenju pa mu je napisao kako je "siromašna duša koja je za ručak spremna prodati nacionalni ponos i samobitnost, zatomiti i zanijekati pretke, služiti svakom gospodaru koji će ga nahraniti i ostaviti na životu".

"U Otomanskoj Bosni ovakve su nazivali zimijama, a u Hrvatskoj tek trebamo pronaći adekvatan naziv", navodi Primorac, čovjek kojemu su Blaženko Boban i HDZ povjerili županijsku kulturu, u kolumni "Jao državi u kojoj Zvonka Bušića treba braniti od Ante Tomića", objavljenoj u ožujku 2018. godine.

Zvonko Bušić, naravno, Primorčev je heroj, "čovjek čiji su ideali bili veći i snažniji od Velebita". Otmicu aviona i pogibiju policajca, zbog čega je u SAD-u osuđen na doživotni zatvor, opisuje žrtvom koja je imala smisao.

"Obnovom hrvatske samostalnosti Zvonko je ispunio svoj životni cilj (...) Kao što je i kasnije samoubojstvo trebalo imati za cilj novo nacionalno buđenje, šok koji je Hrvate trebao trgnuti iz letargije i uliti snagu za novi početak kao i one daleke 1976.", navodi Primorac.

Kao čovjek od kulture, Primorac se posebno grozi što će spomenik u Splitu dobiti Miljenko Smoje. U članku "Splitska (ne)kulturno-spomenička baština" iz studenog 2018. poziva se na rad Joška Čelana koji je Smoju "na nevjerojatno sistematičan način, potkrijepljen arhivskim materijalom, do gola razotkrio". I slaže se s njim da Smoje "ne da ne zaslužuje spomenik u Splitu, već zaslužuje kolektivni prijezir kompletnog hrvatskog nacionalnog bića".

"Ultra - skup nadrogiranih i pijanih"

A prijezir zaslužuje i Ultra. Da, festival elektroničke glazbe za koji je Blaženko Boban, Primorčev poslodavac, 9. svibnja 2018. godine rekao sljedeće:

"Iznimno sam zadovoljan što se festival Ultra Europe potpuno udomaćio u našoj županiji. S festivalom se poklopilo i buđenje turizma, kako u gradu Splitu, tako i u okolnim mjestima naše županije. Nadam se da se organizatori neće zaustaviti samo na Splitu, Braču, Hvaru i Visu, već da će otkriti ljepote naše Zagore i predivne prostore Cetinske i Imotske krajine, a u tome smo kao Županija itekako spremni pomoći."

Za Primorca, Ultra je tek skup "nadrogiranih i pijanih mladih ljudi" koji "obavljaju nuždu na svakom (ne)prikladnom mjestu u gradu".

"Treba li, onda, Splitu ovakav vid turizma? Pa i ne baš, jer Ultra i sve vezano uz nju je u direktnoj koliziji s vizijom turizma i destinacije kakvom se Split želi predstaviti u svijetu (...) Kroz navedeni festival, splitska lijeva i liberalna opcija pokušava, barem ona tri dana, živjeti svoju viziju Splita", zaključuje Primorac 22. srpnja 2019. ("Treba li Splitu uopće Ultra").

Eto, tako govori Željko Primorac. Hvala Blaženku Bobanu što nije dopustio da takav um vene daleko od ikakve funkcije.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Dragan Matić/Cropix, Vladimir Dugandžić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Goran Mehkek/Cropix Željko Hajdinjak/Cropix
Dragan Matić/Cropix, Vladimir Dugandžić/Cropix

‘Kako smo se u Jasenovcu odrekli znanosti i Tuđmana?‘, naslov je teksta Željka Primorca u kojem proziva premijera zbog suradnje s Miloradom Pupovcem

Nikola Vilić/Cropix

Za Primorca su njegovi današnji partneri i prijatelji ”žalosni sinonim za korupciju, nepotizam i izdaju nacionalnih interesa”, jer baš tako je naveo za župana Blaženka Bobana i šefa županijskog HDZ-a Antu Sanadera

Ante Čizmić/Cropix

Za Primorca, Ultra je tek skup ”nadrogiranih i pijanih mladih ljudi” koji ”obavljaju nuždu na svakom (ne)prikladnom mjestu u gradu”

Goran Mehkek/Cropix

Nacionalna i domovinska Hrvatska ne može biti utemeljena u Andreju Plenkoviću, poruka je Željka Primorca

Željko Hajdinjak/Cropix

”Austrijskoj državi tih nekoliko livada ništa ne znači, ali za Hrvatsku i Hrvate, Bleiburško je polje izvorište Dunava krvi njene vlastite mladosti!”, piše Primorac 28. ožujka 2019.

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/novi-splitski-zupanijski-procelnik-jasenovac-je-mit-ultra-leglo-drogasa-a-plenkovic-nije-temelj-nacionalne-hrvatske-1332045 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a159b6a91180ac0d0d17d3858a9290cc2a278238 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Novi+splitski+%C5%BEupanijski+pro%C4%8Delnik%3A+%E2%80%98Jasenovac+je+mit%2C+Ultra+leglo+droga%C5%A1a%2C+a+Plenkovi%C4%87+nije+temelj+nacionalne+Hrvatske%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fpolitika%2Fnovi-splitski-zupanijski-procelnik-jasenovac-je-mit-ultra-leglo-drogasa-a-plenkovic-nije-temelj-nacionalne-hrvatske-1332045 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fpolitika%2Fnovi-splitski-zupanijski-procelnik-jasenovac-je-mit-ultra-leglo-drogasa-a-plenkovic-nije-temelj-nacionalne-hrvatske-1332045 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DP I HDZ ZAJEDNO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
PolitikaDP I HDZ ZAJEDNO

Novi splitski županijski pročelnik: ‘Jasenovac je mit, Ultra leglo drogaša, a Plenković nije temelj nacionalne Hrvatske‘

Piše Vinko Vuković
20. listopada 2023. - 19:36
‘Kako smo se u Jasenovcu odrekli znanosti i Tuđmana?‘, naslov je teksta Željka Primorca u kojem proziva premijera zbog suradnje s Miloradom PupovcemDragan Matić/Cropix, Vladimir Dugandžić/Cropix

"Nacionalna i domovinska Hrvatska ne može biti utemeljena u Andreju Plenkoviću sve dok se znanost ne pusti da nesmetano istraži sve okolnosti vezane za Jasenovac."

Tako govori Željko Primorac. A Željko Primorac djelatnik je Županije splitsko-dalmatinske, i to vrlo važan jer samo za vrlo važne djelatnike otvaraju se nova radna mjesta, dosad nepostojeća.

Nakon što je lani bez natječaja imenovan pomoćnikom pročelnika za kulturu u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Županije splitsko-dalmatinske, gdje je došao iz Konzervatorskog odjela u Splitu u koji ga je, također bez natječaja, instalirao njegov brat po upalama misli i negdašnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović, Željko Primorac će uskoro i osobno - dopustite da prvi čestitamo -...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 03:53