StoryEditorOCM
Politikautrka žute trake

Ministar Habijan utrkivao se sa zatvorenicima, završio je na trećem mjestu!

Piše Hina
20. rujna 2024. - 18:48
Split, 190924. U okviru partnerstva Pravnog fakulteta Sveucilista u Splitu i Sveucilista Pantheon Assas otvorena je medjunarodna konferencija Simpozij Hrvatsko-francuski upravni dani. Na fotografiji: Damir Habijan.Nikola Brboleza/Cropix

Projekt kojeg financira Norveška, Utrka žute trake (Yellow Ribbon Run), održana je u petak u Gospiću u organizaciji Ministarstva pravosuđa, među natjecateljima su bili i bivši i sadašnjim zatvorenici, a u utrku se uključio i resorni ministar Damir Habijan koji je na cilj stigao treći.

Cilj utrke na kojoj je sudjelovalo više od 120 osoba je podržati one s kriminalnom prošlošću u reintegraciji u društvo, potaknuti uključivije društvo, otvoriti raspravu o stereotipima i predrasudama s kojima se nose oni s kriminalnom prošlošću, podići svijest o važnosti rehabilitacije i upoznati javnost sa značajem obavljanja poslova u zatvorskom sustavu,  poručili su organizatori.

Habijan je izrazio uvjerenje kako će ta utrka postati tradicionalna. "Cilj je maknuti predrasude i etikete. Sve su to ljudi koji su se vratili među nas u društvo i u svoje obitelji ili će se vratiti. Pokažimo im da nam je doista stalo do svih građana te da predrasuda nema, makar na simboličan način", poručio je Habijan.

Osim njega i zatvorenika, utrkivali su se i pravosudni policajci, službenici probacijskih ureda, sudski službenici, službenici Ministarstva, zamjenik norveškog veleposlanika, ličko-senjski župan Ernest Petry i drugi.

Za djecu zatvorenika je organizirana radionica.

Utrkivalo se i u kaznionicama u Lepoglavi i Glini, a sudjelovali su zatvorenici i službenici.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 18:49