StoryEditorOCM
Politikaupliće li se putin?

Milanovića ne plaćaju Rusi, ali Kremlj mu gromoglasno aplaudira. Stručnjak: ‘U Hrvatskoj je prisutan proruski narativ‘

Piše Marina Karlović-Sabolić
17. listopada 2024. - 12:02

Plaćaju li Zorana Milanovića Rusi?

Ne, decidirano tvrdi Sigurnosno-obavještajna agencija. Pitanje im je postavio predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić. SDP-ov veteran želio je rastjerati maglu koju oko Milanovićeve predsjedničke kampanje puštaju iz HDZ-a. I dobio jasan i nedvosmislen odgovor.

Cinici bi se, doduše, sjetili da je SOA prije dvije godine zadnja saznala da ruska državna banka Sberbank odigrava dupli pas s misterioznim šeikom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Saifom Bin Markhan Alketbijem oko prodaje – stvarne ili fiktivne – 43 posto udjela u najvećoj hrvatskoj kompaniji Fortenovi. Realisti bi pak zaključili da Milanoviću ne trebaju ruski novci da bi zagovarao ruske interese. Ne zato što je po vokaciji ruski igrač. Nego zato što osobno toliko ne podnosi Andreja Plenkovića. Da mu je u svemu spreman udarati kontru.

A kako je upravo Ukrajina tema na kojoj je Plenković izgradio svoju karijeru u Bruxellesu - dok je još bio posebni izvjestitelj Europskog parlamenta za tu zemlju - Milanović ju je odlučio pretvoriti u kolateralnu žrtvu vlastite netrpeljivosti s premijerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 12:03