StoryEditorOCM
Politikaprikupljanje dokaza

Dragan Primorac: Milanović ni u jednom trenutku nije demantirao povezanost s Rusijom, zbog čega bih mu se ispričao?

Piše vijesti sd
16. listopada 2024. - 12:30
Na reakciju SOA-e o navodima da je Milanović ruski igrač, Dragan Primorac je kazao: ‘To je rekordna reakcija jedne institucije‘  Lucija Očko/Cropix

  HDZ-ov kandidat za predsjednika RH Dragan Primorac u srijedu je povodom Hrvatskog dana sigurnosti bio u Opatiji te je tom prilikom dao izjavu za medije.

Osvrnuo se na navode da je predsjednik RH Zoran Milanović ruski plaćenik. “I danas sam prikupljao dokaze dok sam putovao do Zagreba, čitao sam novine. Na te dokaze mislim. To je početak i kraj svega. Svaka institucija u RH radi svoj posao, ja se ne bavim time, to nije u mojoj nadležnosti, to je početak i kraj cijele priče. Ako govorimo u kojem smjeru to sve ide, nije li svima čudno da predsjednik RH ni u jednom trenutku nije demantirao svoju povezanost s Rusijom, nije li čudno da sve države članice NATO-a čine simbiozu kako bi pomogle Ukrajini, a Hrvatska je nedavno to prošla u Domovinskom ratu”, kazao je Primorac, piše N1.

“Ja se ne bavim niti prikupljanjem dokaza, osim čitanjem novina, postoje institucije koje su za to zadužene i postoje institucije koje odgovaraju za izvješća koja predoče hrvatskom narodu i to je početak i kraj svega”, dodao je. Ponavlja i kako čita novine te kaže da nema drugih dokaza.

“Nitko od nas ije rekao o postojanju ili nepostojanju dokaza, time se bave institucije. Možemo govoriti satima, ali ne možete od mene dobiti više nego što sam rekao”, kaže Primorac.

Na pitanje hoće li se ispričati Milanoviću, rekao je: “Zbog čega? Čitam novine svaki dan kao i vi.”

“Neistine se šire i ustanove vrlo brzo, morate gledati svaku riječ i reagirati brzo. Jako je dobro da u demokratskim državama poput Hrvatske imaju svi pravo reći što žele. Ako Milanović smatra da sve ove optužbe koje idu prema njemu da je pristran oko Rusije, zbog čega on to nije demantirao?”, rekao je Primorac.

Dodaje da Milanović laže javnosti da će hrvatski vojnici u okviru NSATU misije ići u Ukrajinu. Na reakciju SOA-e o navodima da je Milanović ruski igrač, Primorac je kazao: “To je rekordna reakcija jedne institucije.”

image

Ako Milanović smatra da sve ove optužbe koje idu prema njemu da je pristran oko Rusije, zbog čega on to nije demantirao?, rekao je Primorac

Wojtek Radwanski/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 12:31