StoryEditorOCM
Politikakoalicijski partner

Domovinski pokret prvo mjesto u prvoj izbornoj jedinici prepustio Mislavu Kolakušiću?; ‘Sve ćete znati u subotu...‘

Piše Vijesti SD
22. ožujka 2024. - 08:08

Nova je informacija da ća na izbore za Sabor 17. travnja zajedno izaći Domovinski pokret i Pravo i pravda, nedavno osnovana stranka u kojoj je predsjednik Mislav Kolakušić, a potpredsjednici Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Lovrinović.

Novi list doznaje da će Kolakušić biti na prvom mjestu liste u prvoj izbornoj jedinici. Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić riječkom listu nije htio potvrditi da su dvije stranke već postigle sporazum, ali je, piše list, iz njegovih riječi jasno da je to zaista slučaj.

“Jako smo blizu dogovora s Kolakušićem i njegovom strankom. Sve ćemo naše koalicijske partnere predstaviti u subotu, na skupu Domovinskog pokreta u dvorani »Vatroslav Lisinski«. Svi koji dođu, u koaliciji su s nama, ostali nisu. U svakom slučaju, imat ćemo više koalicijskih partnera” rekao im je Radić.

Vijest je i da Kolakušića zapravo zanima nastavak zastupničkog mandata u Europskom parlamentu i da će svoj saborski, ako ga uspije osvojiti, prepustiti nekom drugom sa zajedničke izborne liste. Zauzvrat bi on bio prvi na listi s DP-om za izbore za Europski parlament, koji se održavaju 9. lipnja. Budući da je još razmjerno daleko rok za predaju europskih lista, Radić ne želi govoriti o ovoj temi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:03