StoryEditor
PolitikaNEDAVNO SMIJENJENA

Dijana Zadravec odgovorila na Jandrokovićeve prozivke: ‘Plan i program naše stranke je borba protiv korupcije, trebao bi biti oprezniji u izjavama‘

Piše PSD
21. svibnja 2021. - 22:46

U RTL Danas gostovala je Dijana Zadravec za koju je ranije kroz dan glavni tajnik HDZ-a, Gordan Jandroković, rekao kako šteti stranci. 

Je li to doista tako upitali su je novinari RTL-a. 

- Ne bi se složila. Nadam se da gospodin Jandroković govori u svoje osobno ime, a ne kao predsjednik Sabora. Kako bi mogla štetiti stranci ako ukazujem na korupciju, a plan i program naše stranke je borba protiv korupcije- kazala je Zadravec koje objasnila i osjeća li se sada kao da joj je vrh stranke okrenuo leđa. 

 -Potpuno sam sigurna da ova borba protiv korupcije, a korupcija šteti HDZ-u, ne može štetiti stranci. Ja ne štetim stranci. Ušutkavanje osobe koja svojim osobnim i profesionalnim integritetom ukazuje na određene nepravilnosti i korupciju, možeštetiti samo hrvatskom narodu kojemu se ne pruža ono što bi trebalo biti u javnozdravstvenom sustavu. Ja svojim djelovanjem radim na tome da građani RH mogu dobiti ono što svatko od njih zaslužuje- kazala je. 

- Što gospodin Jandroković hoće time reći? Mislim da bi morao biti pažljiviji u svojim izjavama - dodala je i otkrila kako je zasad nitko iz vrha stranke nije kontaktirao uključujući i Gordana Jandrokovića. 

- Moji brojevi telefona su im dostupni, mogu me sigurno kontaktirati- tvrdi. 

Komentirala je navodno poruke koje razmijenila s Jadrokovićem.

- Nemam poruke od gospodina Jandrokovića. To vam je kriva informacija, ali imam saznanje koje ukazuje da je gospodin  Jandroković se zalagao da gospodin ravnatelj Zovak, sad već bivši, ostane na tom mjestu u drugom mandatu- objašnjava te dodaje: - Na način da je intervenirao da se on i u drugom mandatu izabere. 

Prijave protiv nje opisala je kao manipulacije. 

To je jedna manipulacija. Prijave su potpuno neutemeljene, s lakoćom se na njih mogu očitovati. One će biti odbačene.  Radi se o grupiranju interesa privatnih ustanova. Žele radiologiju privatizirati. Moja smjena je nezakonita. Ja nisam dopuštala da se iz privatnih klinika pacijenti šalje na radiologiju i zaobilaze liste čekanja. 

Otkrila je i planira li se vratiti na posao. 

- Moja smjena je nezakonita. Uložit ću prigovor na to, što će biti dalje ja ne znam. Nemojmo zaboraviti, ja sam supspecijalist radiologije s europskom i hrvatskom diplomom, sveučilišna profesorica. Ja jako dobro znam svoj posao. Da li će to biti u Vinogradskoj gdje njima smetam, ne znam, vidjet ću- zaključila je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. srpanj 2021 07:40