StoryEditor
Hrvatskaoružane snage

Vojska u centru Zagreba: Trg bana Jelačića pretrpan vojnim kamionima i strojevima, pogledajte nevjerojatne scene iz glavnog grada

23. ožujka 2020. - 10:49
Goran Mehkek/HANZA MEDIA

Od ranih jutarnjih sati 150 vojnika nastavlja pomagati Zagrebu, pripadnici Hrvatske vojske obišli su i Čučerje gdje je bio epicentar potresa, a tijekom dana nastavit će sanaciju gradskog centra.

Prema riječima zamjenika zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadnog generala Tihomira Kundida, u dogovoru s gradskim vlastima i njihovim prioritetima, vojska će nastaviti s raščišćavanjem ruševina iz centra Zagreba.

U obilasku hrvatskih vojnika na terenu su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj koji su zahvalili Hrvatskoj vojsci i svim službama na pomoći i solidarnosti koju pružaju gradu Zagrebu.

"Što se tiče plana za danas, 150 pripadnika HV-a spremno je za angažiranje, ovdje nam je na raspolaganju i 10 inženjerijskih strojeva. U dogovoru s gradskim vlastima i s onime što su njihovi prioriteti, to ćemo danas i odraditi", rekao je Kundid.

Rekao je da ima još nekoliko točaka u središtu grada koje nisu jučer uspjeli sanirati jer dijelovi krovova i žbuke prijete urušavanjem svakoga trenutka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 00:04