StoryEditor
Hrvatskaizvješće HAK-a

Vjetar stvara probleme: Paški most otvoren samo za osobna vozila, u prekidu dio trajektnih i katamaranskih linija

Piše Hina
30. studenog 2021. - 07:54

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoren je Paški most, a u prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska i katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, izvijestio je Hrvatski auto-klub u utorak.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, autocesta A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala DC8, državna cesta DC1, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Krčki most i Most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na državnoj cesti DC218 Bjelopolje-Donji Lapac te na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, od 15. studenoga 2021. do 15. travnja 2022. obavezna je zimska oprema.

Na graničnom prijelazima Bajakovo Batrovci na izlaz se čeka jedan sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. siječanj 2022 00:37