StoryEditor
Hrvatskarezultati istraživanja

Više od 600 dana Hrvatska se bori protiv covida: građani danas više vjeruju Laucu negoli Capaku i Božinoviću! Evo tko je dobio najbolju ocjenu u Stožeru

Piše PSD
1. studenog 2021. - 21:14

Više od 600 dana Hrvatska se bori protiv COVID-a. Dnevnik Nove TV provodi još jedno istraživanje u kojem doznaje razmišljanje građana o pandemiji. Cijelo vrijeme provjeravali smo kojim školskim ocjenama građani ocjenjuju rad Stožera, a u studenom bi tako dobili trojku ili 3,2.

Većina odobrava rad Stožera, ali postoji jedan problem

Većina građana odobrava rad Stožera, ali postoji jedan problem – ta potpora se topi. Tako danas 56 posto građana odobrava rad Stožera, a ne odobrava njih 36 posto. Ne zna šest posto i bez odgovora je dva posto ispitanika. Još prije godinu dana rad Stožera odobravalo je 76 posto ispitanika, a protivnika je bilo manje od 20 posto.

Hrvati najviše vjeruju Alemki Markotić, ostali gubitnici, a Lauc dobitnik u godinu dana

Najveći broj građana vjeruje Alemki Markotić, njih 28 posto. Slijedi Ivan Đikić s potporom od 19 posto, a od prosinca prošle godine on gubi potporu. Vili Beroš u godinu dana izgubio je potporu i sada ga pozitivnim smatra 12 posto ispitanika. Gordan Lauc četvrti je po redu na ovom popisu i prvi je izbor osam posto ispitanika.

Tako je iza sebe ostavio Davora Božinovića kojega podupire četiri posto građana i Krunoslava Capaka koji može računati na četiri posto potpore. Netko drugi je za tri posto građana onaj kojem najviše vjeruju, a da nikome ne vjeruje, izjasnilo se 15 posto građana. Ne zna njih šest posto.

Većina želi uvođenje COVID potvrda

Većina građana želi uvođenje COVID potvrda, njih 57 posto, a protivi se 41 posto. Ne zna njih dva posto.

Svaki četvrti Hrvat prebolio COVID

Većina građana nije preboljela COVID ili njih 75 posto, a četvrtina, odnosno 24 posto građana preboljelo je COVID

Većina će se cijepiti trećom dozom

Velika većina, njih 82 posto, cijepit će se trećom dozom, a 12 posto neće, još ne zna šest posto cijepljenih građana.

NAPOMENA

Istraživanje je provedeno na uzorku od 601 punoljetnog građana, od 29. do 30. studenog 2021. godine. Pogreška mjerenja je +/-4 %.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. siječanj 2022 19:15