StoryEditorOCM
HrvatskaPOKUŠAJ PREVARE

Upozorenje: ne nasjedajte na lažne e-mail poruke u kojima vam se obraćaju zaposlenici Hanfe!

Piše Ljubica Vuko
4. ožujka 2024. - 11:37

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorava građane da su se pojavile lažne e-mail poruke u kojima se pojedinci predstavljaju kao zaposlenici Hanfe te pokušavaju prevariti građane.

-U e-mail porukama se primatelja indirektno zastrašuje pozivajući se na pranje novca, Hanfu, Europsku središnju banku, američki SEC i druge sudionike financijskog tržišta kako bi se na taj način dao kredibilitet i legitimnost poslanoj e-mail poruci - istaknuto je u priopćenju Hanfe.

Navode i kako se u konačnici građanima nudi mogućnost da pristupe svojim navodnim sredstvima koja su izdvojena na poseban račun uz naknadu od nekoliko stotina eura za aktiviranje računa.

- Hanfa napominje da su takve e-mail poruke lažne te da zaposlenici Hanfe nikada ne šalju e-mail poruke takvog ili sličnog sadržaja građanima. Poziva se javnost da ne nasjeda na takve e-mail poruke i ne uplaćuje novac. U slučaju bilo kakvih nedoumica Hanfa je dostupna putem službenih telefona i svoje internetske stranice ili putem e-maila: info@hanfa.hr - poručuju iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 10:43