StoryEditorOCM
Hrvatskadr. Stipe Čular

Preminuo je ugledni pedijatar u Zagrebu. Šibenčanin kojeg su svi cijenili, a njegove dijagnoze bespogovorno slušali!

Piše Ivana Krnić/JL, Vijesti Sd
20. svibnja 2024. - 13:40

Nakon duge i teške bolesti jučer je prerano preminuo omiljeni pedijatar iz Doma zdravlja u Španskom, dr. Stipe Čular. Kroz njegovu ordinaciju prošle su generacije djece. Od dr. Čulara nitko nije htio otići pa nije bilo neobično da u čekaonici budu novorođenčad, ali i djeca od 12 godina koja su već pet godina trebala biti kod obiteljskog liječnika. Njemu to nije smetalo.

Znao je svakog malenog pacijenta i svakog roditelja po imenu, a njegove dijagnoze uvijek su bile točne, zbog čega je spasio brojnu djecu. Trudnice bi se već na sredini trudnoće najavljivale u ordinaciju da će roditi i ima li mjesta kod omiljenog liječnika. No mjesta nikad nije bilo, ali on bi svejedno izlazio u susret koliko je mogao.

Ne čudi, stoga, da je gotovo svake godine bio jedan od Najdoktora. Riječ je o listi koja se radi na osnovu recenzija pacijenata, u ovom slučaju roditelja, piše Jutarnji list.

Rodom je iz Šibenika, a njegov simpatični dalmatinski naglasak nije nestao unatoč tome što je veći dio života živio u Zagrebu. Cijenjen je bio i među kolegama pedijatrima u sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti zbog čega, kada bi dijete došlo po njegovoj uputi u bolnicu, nije bilo sumnje da je potrebna daljnja obrada. Na Na društvenim mrežama od omiljenog dr. Stipe opraštaju se građani: 

- Divan pedijatar, toliko draga osoba, sretni smo što smo ga imali. Velika tuga, počivaj u miru najdraži doktore, smo je jedan u nizu komentara.

image
SD

– Izuzetan doktor, odličan dijagnostičar, sve pohvale! Spasio mi je kćer sa svojoj dobrom dijagnozom. Došli smo do njega jer je dijete bilo s temperaturom i blijedo. Odmah nas je primio, pregledao, izvadio krv i uputio hitno na zaraznu. Doktori na zaraznoj su rekli da budemo zahvalni pedijatru na brzoj reakciji jer je moglo završiti kobno da se nije odmah reagiralo. Doktore, zahvalni smo vam zauvijek – jedan je od mnogobrojnih komentara na portalu najdoktor.com.

Posljednji ispraćaj bit će u srijedu u 12 sati na Krematoriju na Mirogoju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 06:17