StoryEditorOCM
HrvatskaIPAK SE KREĆE!

Staničić: ‘Turizam ostvaruje pozitivne trendove‘ Šakić: ‘Pred nama su udarni tjedni, špica sezone je tek započela‘

Piše VIJESTI SD
18. srpnja 2023. - 14:50

Hrvatski turizam u dosadašnjem dijelu godine ostvaruje pozitivne trendove u vidu rasta turističkog prometa, kazao je u utorak direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić navodeći kako u zemlji trenutno boravi više od 910 tisuća turista.

Staničić je to rekao na koordinacijskom sastanku HTZ-a s turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije održanom u Šibeniku. Sastanku su, uz Staničića i direktora TZ Šibensko-kninske županije Krešimira Šakića, prisustvovali i predstavnici 18 turističkih zajednica gradova i općina s područja županije, izvijestili su iz HTZ-a.

"Od početka godine do jučer u Hrvatskoj je ukupno ostvareno preko 9,2 milijuna dolazaka te gotovo 42 milijuna noćenja što je 12 posto više dolazaka i šest posto više noćenja nego lani, dok je u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno oko 2,5 milijuna dolazaka i 14,5 milijuna noćenja što ja na razini srpnja lani", kazao je Staničić.

Naveo je kako trenutno u zemlji boravi preko 910 tisuća turista, a u Šibensko-kninskoj županiji više od 60 tisuća.

Nakon prezentacije Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma, u kojem su identificirani konkurentni i autentični turistički doživljaji Hrvatske i koji za cilj ima repozicioniranje Hrvatske u smjeru premium destinacije, na sastanku se govorilo i o planiranim promotivnim aktivnostima na emitivnim tržištima do kraja godine te očekivanim rezultatima u ostatku godine.

Šakić je kazao kako se u županiji u dosadašnjem dijelu godine bilježi preko 420 tisuća dolazaka i 2,3 milijuna noćenja, što u odnosu na lani predstavlja rast u dolascima od pet posto, dok su noćenja na razini lanjskih.

"Pred nama su udarni tjedni, špica sezone je tek započela i pred nama su intenzivni dani tijekom kojih moramo zadržati kvalitetu usluge i zadovoljstvo gostiju jer samo tako možemo dugoročno graditi imidž županije kao kvalitetne i održive turističke regije", zaključio je Šakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:43