StoryEditor
Hrvatskaoptimistični liječnici s ‘rebra’

"SPLITSKO SRCE" Transplantirani Bjelovarčanin stabilno

Piše PSD.
20. prosinca 2010. - 21:53

Zdravstveno stanje 41-godišnjeg Bjelovarčanina kojemu je u subotu ujutro na zagrebačkom “Rebru” transplantirano “splitsko srce” pacijentice preminule u KBC-u Split na Firulama stabilno je.

Kako doznajemo od docenta dr. Vedrana Ćorića, kardiokirurga koji je obavio transplantaciju srca, treba pričekati još neko vrijeme kako bi se sa sigurnošću moglo kazati kako je prošla transplantacija.

Istodobno, u bolnici Rebro je i 37-godišnjakinja iz Splitsko-dalmatinske županije koja se prije nekoliko dana teško ozlijedila pri pokušaju suicida nožem. Nanijela si je dvije teške ubodne rane u predjelu jetre te je bila životno ugrožena.

Nakon što su splitski kirurzi napravili šest operacija i nisu uspjeli zaustaviti obilno krvarenje, u Split je došao dr. Stipe Jadrijević te obavio eksplantaciju teško oštećene jetre. Žena je nakon operacije prevezena u Zagreb, gdje joj je istu večer dr. Jadrijević, vrativši se zrakoplovom iz Splita, transplantirao jetru preminula donora u bolnici Dubrava. 

- Pacijentica je budna, s njom se još uvijek ne može razgovarati jer je intubirana, no apsolutno sve razumije i svjesna je svega. Zna da je u bolnici, da je u Zagrebu i da je operirana. Njezino stanje je stabilno i organizam se zasad ponaša normalno. Treba pričekati određeno vrijeme da bi utvrdili je li sve prošlo najbolje – zaključio je dr. Jadrijević.

Ivica MARKOVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2022 13:33