StoryEditor
HrvatskaNEVRIJEME

Snježna oluja izazvala prometni kaos, uveden niz zabrana, na autocesti A6 dogodilo se više nesreća. Promet u smjeru Zagreba uglavnom se odvija jednom trakom

Piše Ivanka Toma/JL
14. ožujka 2021. - 16:09

Gust snijeg stvara probleme u prometu na dionici autoceste A6 između Tuhobića i Vrata u smjeru Zagreba - piše Ivanka Toma za Jutarnji list.

Naš čitatelj koji se probio spomenutom dionicom snimio je prizor dvaju vozila koja su sletjela s ceste. Oba su oštećena, ali zasad nema podataka o eventualno ozlijeđenima.

Promet u smjeru Zagreba uglavnom se odvija jednom trakom.

image
HAK

Hrvatske autoceste stavile su u pogon vozila za posipanje ceste soli, ali je svejedno na kolniku led.

Temperatura je u trenutku nastanka ovih snimki bila oko 0 stupnjeva Celzija.

Prema izvješću Hrvatskog autokluba objavljenom nešto poslije 15 sati, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zabilježeno je više prometnih nesreća zbog lega se jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h vozi između čvora Delnice i Vrata u smjeru Rijeke, između čvora Vrata i čvora Delnice u smjeru Zagreba te između čvora Oštrovica i čvora Vrata u smjeru Zagreba.

image
HAK

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je, kako je javio HAK, zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama u Gorskom kotaru:

- A6 Rijeka-Zagreb na dionici Bosiljevo-Kikovica;

- DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica;

- DC32 Prezid-Delnice;

- DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin;

- DC203 Brod na Kupi - Delnice;

- DC305 Parg-Čabar;

- DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja;

- ŽC5030 Platak-Kamenjak;

- ŽC5032 Crni Lug -Mrzle Vodice-G. Jelenje;

- ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak;

- ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo;

- ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine-Vrata;

- ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk;

- ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog, Delnica i Čabra.

Kiša i mokri kolnici te ponegdje veća količina vode na kolniku usporavaju promet u Istri, Hrvatskom primorju i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

image
HAK

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice otvorena je samo za osobna vozila, a Krčki most zatvoren je  za I. skupinu vozila - motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 20:57