StoryEditorOCM
HrvatskaUPOZORENJE

Roditelji, ako imate ovu autosjedalicu u automobilu odmah je bacite - dijete vam se može katapultirati!

Piše VIJESTI SD
15. travnja 2024. - 11:34

Uskoro dolazi veliki test dječjih sjedalica europskih autoklubova, a ovo je prvo upozorenje, piše HAK.

Dječje sjedalice trebaju nuditi maksimalnu sigurnost za dijete u automobilu. Nažalost, dječja sjedalica Peg Perego Viaggio Twist + Base Twist ima ozbiljne probleme, kao što je pokazalo ispitivanje fronatalnog sudara u sklopu serije testova koja je u tijeku za nadolazeći test dječjih sjedalica 2024. europskih autoklubova.

Tijekom simulacije sudara, Model Viaggio Twist odvojen je od Isofix baze. Baza se okrenula pri simulaciji sudara i katapultirala se naprijed. Bez Isofix baze dječja sjedalica se ne može montirati u automobil.

Prema vlastitim informacijama, proizvođač je sada prestao distribuirati model Viaggio Twist iz predostrožnosti – nakon što je predstavljen na tržištu tek u listopadu 2023. Odobren je za djecu od 61 do 105 centimetara visine i starosti od šest mjeseci do otprilike četiri godine. Uzorci proizvoda za testiranje dječje sjedalice koje je u tijeku kupljeni su u Italiji.

U provedenom testu sudara postoji veliki rizik od ozljeda djeteta.

Čak i u pokušaju sudara s lutkom od 15 kilograma, koja je vezana u smjeru vožnje, može se pretpostaviti visok rizik od ozljeda djeteta. Sile koje djeluju pri udaru razderat će plastično kućište baze, a lutka se odbacuje gore i naprijed. Postoji velika opasnost da će se dijete zabiti u prednje sjedalo ili krov vozila.

Isofix baza Base Twist dječje sjedalice također se može kombinirati s drugim modelima sjedalica Peg Perega. Ako imate bilo kakvih pitanja o Isofix bazi ili dječjoj sjedalici Viaggio Twist, trebali bi se prvo trebali obratiti korisničkoj službi Peg Perega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:08