StoryEditorOCM

Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma od najma koje zaradi oko 60.000 € godišnje! Pogled na Split je vrhunski

Piše Vijesti sd
17. svibnja 2024. - 12:01

Jedan od novih članova Vlade je i Tonči Glavina (43), novi ministar turizma i sporta.

HDZ-ovac Glavina je bio dugogodišnji državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, a u ministarstvo je došao za vrijeme ministra Garija Capellija. Glavina se dosad nije previše isticao, iza njega se ne vuku repovi, rodom je iz Klisa kraj Splita. Novi ministar se i sam bavi turizmom, odnosno iznajmljivanjem. Ima vilu s pet zvjezdica u Klisu.

U imovinskoj je kartici navedeno da je nova kuća s okućnicom izgrađena na građevinskom zemljištu koje je dobio u nasljedstvo. Za gradnju, osim kredita, nasljedstva, pozajmice, primitaka od nesamostalnog rada i darovanja, iskorištene su i sve štednje navedene u prethodnim imovinskim karticama kao i primitci od prodaje osobnog vozila Škoda Superb u 2021. godine u iznosu od 180.000 kuna. I u posljednjim izmjenama inovinske kartice primjetan je i kredit na iznos od 200 tisuća eura.

Kuća s okućnicom je 2021. kategorizirana kao kuća za odmor pet zvjezdica te se kao takva nudi na turističkom tržištu i ostvaruje prihode. Noćenje u luksuznoj vili u lipnju košta 510 eura za noć, a prema Booking kalendaru ostala su dostupna samo tri dana. U listopadu je noćenje nešto jeftinije pa tako noć u vili novog ministra košta 399 eura.

image
Booking.com/
image
Booking.com/
image
Booking.com/

- Objekt Design Villa Clavis-Brand new villa with a view nalazi se u Klisu te ima klima-uređaj, privatni bazen, pogled na planine i balkon. U okolici ove vile s popločanim dijelom dvorišta gosti mogu uživati u raznim aktivnostima, poput ronjenja s maskom i disaljkom, vožnje bicikla i biljara. Ova vila s terasom i pogledom na more sadrži 3 spavaće sobe, dnevni boravak, TV ravnog ekrana, opremljenu kuhinju s perilicom posuđa i pećnicom te 6 kupaonica s tušem bez praga. U okviru ove vile s 5 zvjezdica besplatno su na raspolaganju WiFi i privatno parkiralište. Recepcija u vili otvorena je 24 sata dnevno, a osoblje će gostima rado pružiti sve potrebne informacije. Objekt Design Villa Clavis-Brand new villa with a view ima i fitness-centar. U objektu je moguće dogovoriti uslugu najma automobila. Arheološki park Salona udaljen je 6,4 km od objekta Design Villa Clavis-Brand new villa with a view, a stadion Park mladeži 12 km. Najbliža zračna luka, Zračna luka Split, smještena je 22 km od vile - stoji u opisu objekta na Booking.com.

image
Booking.com/

Glavina je, inače, magistar poslovnog upravljanja. Oženjen je Amerikankom. 

Karijerni uspon počeo je kao čelnik Poduzetničkog inkubatora Općine Klis.

Njegov otac Ivan u tadašnjoj socijalističkoj Hrvatskoj vodio je list poduzeća "Dalmacijacement", okušao se i na počecima privatnih televizija u Splitu, da bi još u drugoj polovici 90-ih godina prošlog stoljeća sa sinom Juricom osnovao tvrtku "Eklata", primarno registriranu za tiskarske usluge, koja se prebacila u turistički sektor.

Ministrova majka Nada veliki dio karijere provela je u državnoj tvrtki Ina, u njezinoj ispostavi na splitskom aerodromu, gdje je generacije kolega i suradnika i danas pamte kao stručnu i pouzdanu radnicu.

Mjesečna bruto plaća mu je 3163 eura, što je u neto iznosu 2214 eura. Od ostalih prihoda u imovinskoj kartici naveo je zaradu od iznajmljivanja spomenute vile.

image
Booking.com/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 16:28