StoryEditorOCM
HrvatskaPRVI intervju

Novi ministar komentira kakvoj se sezoni nada, ‘divljamo‘ li s cijenama, kada će novi Poljud, želi li u Puljkovu fotelju

Piše Zoran Šagolj
24. svibnja 2024. - 15:09

U svom prvom razgovoru nakon što je imenovan novim ministrom turizma i sporta, Tonči Glavina govori o okolnostima u kojima je naslijedio Nikolinu Brnjac, rezultatima u predsezoni i očekivanjima od glavne sezone, tko su nam glavni konkurenti, cijenama na Jadranu, obnovi Poljuda i Maksimira, kao i svojim političkim ambicijama.

Prvi ste ministar iz Splita nakon osam godina. Jeste li očekivali takvu premijerovu odluku, pogotovo što je otprije bilo jasno da Nikolina Brnjac odlazi u Bruxelles i da će mjesto ostati prazno?

– U ovoj Vladi, u sektoru turizma, dužnosnik sam već sedam godina i mislim da je najvažnije bilo nastaviti politiku kontinuiteta, kako u turizmu, tako i u sportu. U tom razdoblju napravili smo iznimno puno u oba sektora, međutim ostalo je još dosta aktivnosti koje trebamo realizirati, a i osnažiti. Kada je u pitanju turizam, tu prije svega mislim na punu implementaciju Zakona o turizmu, a kada govorimo o sportu, jačanje ulaganja u sportsku infrastrukturu te u lokalni sport, odnosno sport djece i mladih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 11:51