StoryEditorOCM
Hrvatskalijepa naša

‘Nepoznat netko‘ je noćio u skupom hotelu, račun je platilo gradsko poduzeće iz Pule. Iznos je astronomski

Piše VIJESTI SD
7. lipnja 2023. - 10:03

Netko iz Pule je odsjeo u poznatom zagrebačkom hotelu Esplanada po cijeni od 1.000 eura za noć, koju je platilo jedno pulsko gradsko poduzeće.

Proizašlo je to iz rasprave na aktualnom satu, koja se upravo odvila. Nije jasno o kome se radi, a gradonačelnik Filip Zoričić tvrdi da nije on.

Kako se moglo zaključiti iz rasprave Zoričića i odnedavno nezavisnog vijećnika, bivšeg IDS-ovca Marina Lerotića, nije poznato o kome se radi jer su na odgovoru kojeg je Lerotić dobio imena i prezimena korisnika hotelskog smještaja prekrižena.

Na kraju je i Zoričić bio ljut na svoje kolege jer su bila prekrižena, pa se ne zna o kome se radi. Ali najavio je da će saznati.

Rasprava je počela tako što je Lerotić pitao Zoričića je li mu neko gradsko poduzeće, ili poduzeće u većinskom vlasništvu Grada, platilo smještaj u hotelu Esplanada u Zagrebu.

Zoričić je odgovorio da mu je tvrtka Pragrande platila nedavno jedno noćenje, ali ne u Esplanadi.

- Benčić (direktor Pragrandea, op. a.) i ja smo išli na sastanak i odsjeli smo, čini mi se, u Hiltonu u Radničkoj. To je onaj skupi u koji uvijek idem kad sam u Zagrebu. Ako griješim ću se ispričati, ali ne sjećam se, ali ako vi to znate, oduševite me, rekao je Zoričić, pola ozbiljno, a pola ironično.

Lerotić je na to rekao da je on dobio takvu informaciju.

- Ja sam dobio odgovore, ali su mi prekrižena imena i prezimena osoba, a jedan račun glasi na preko 1.000 eura. Ne mogu tvrditi da je to vaše, ali je nejasno i zato vas pitam. Zanima me zašto ne mogu dobiti imena i prezimena osoba koje putuju, rekao je Lerotić, napomenuvši da je Zoričić kao gradonačelnik i predsjednik Skupštine Pragrandea mogao platiti hotelski račun preko Grada Pule, pa bi to bilo vidljivo na aplikaciji iTransparentno.

Na to mu je Zoričić odgovorio da njegovo pitanje stoji, ali ne i insinuacija da je on taj koji je bio u Esplanadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:03