StoryEditorOCM
Hrvatskainicijativa

‘Nedopustivo je u ovakvoj situaciji tjerati ljude na ulicu‘: Pravo na grad uputio četiri zahtjeva za sigurnost doma tijekom krize, pokrenuta peticija

Piše Hina
17. ožujka 2020. - 12:55
Split, 080317. Udruge predvodjene udrugom Domine organizirale su Nocni mars za prava zena. Mars na kojem je sudjelovalo nekoliko stotina zena krenuo je s Pjace i spustio se na Rivu te se prko Marmontove ulice vratio na Narodni trg. Na fotografiji: pripadnice marsa na Pjaci s transparentima.Nikola Vilic/Cropix

Udruga Pravo na grad uputila je u utorak otvoreno pismo u kojem traži poduzimanje hitnih mjera koje će omogućiti da građani, uslijed gubitka dohotka zbog situacije prouzročene svjetskom pandemijom, ne izgube dom.

"Hrvatska je prvak Europe po kratkoročnim ugovorima o radu do tri mjeseca", upozorili su u priopćenju iz udruge ističući kako bi zbog toga građani mogli ostati bez svojih domova.

Apelirali su da se hitnom mjerom uspostavi moratorij na deložacije i ovrhe koje mogu dovesti do gubitka jedinog doma. Zatražili da se naloži bankama, po uzoru na Italiju i Španjolsku, omogućavanje moratorija na otplatu stambenih kredita, onima koji su izgubili ili su im smanjena primanja omogući oslobađanje plaćanja najamnine te organizira smještaj beskućnika.

Pravo na grad izražava...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 08:12