StoryEditorOCM
Hrvatskaprisjelo mu sve

Nakon blamaže supruge i kćeri oglasio se HDZ-ov šef Hrvatskih šuma: ‘Teško je ostati hladne glave...‘

Piše Vijesti sd
1. kolovoza 2024. - 12:56

Zapamtit će dobro ove požare i šibenski HDZ-ovac Nediljko Dujić koji je zahvaljujući bezobraznim i nekontroliranim istupima svoje supruge i kćeri završio na svim naslovnicama. Dujić koji je nekad bio gradonačelnik Skradina i predsjednik Šibensko-kninskog HDZ-a obratio se medijima i ispričao u ime svoje supruge i kćeri.

„Reakcija članova moje obitelji dogodila se kad su bile u stanju velikog šoka i emocionalne iscrpljenosti nakon dvodnevne borbe s požarom u kojem nam je izgorio veliki dio kako naše, tako i imovine naših susjeda. Vatra je uništavala sve pred sobom u naselju, ušla u naša dvorišta i došla do samih zidova naših kuća. Zajedničkim naporom s našim sumještanima i vatrogascima, kojima zahvaljujem na angažmanu, uspjeli smo spasiti naselje i naše domove od potpune devastacije.

U trenucima tako velike krize, teško je ostati hladne glave, smiren i objektivan. Mojoj obitelji sigurno nije nakana vrijeđati bilo koga, a kamoli rad hrvatskih vatrogasaca i policajaca, koji brinu o sigurnosti imovine i stanovništva. U ime svoje obitelji, ispričavam se ako smo ikoga svojom reakcijom povrijedili. Hvala na razumijevanju, poručio je Dujić.

Dvije žene koje na požarištu urlaju na vatrogasce i govore o nakazama su kći i žena moćnog HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix

Kao što smo pisali veliku pozornost je izazavalo televizijsko javljanje s požarišta kod Skradina u kojem su Dujićeva supruga Neda i kći Anna brutalno kritizirale gašenje požara. Reporterki RTL-a dvije žene su se vrlo glasno i ne birajući riječi požalile na to kako se loše gasi požar, na premalo vatrogasaca i na ponašanje policije. Mlađa žena pogotovo je izrekla dosta uvreda.

"Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doli guši, sve je napravija za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! (...) Nakaze jedne", agresivno rekla mlađa žena koja potom okreće kameru na vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

"Prinosi, prinosi. Snimaj ga, snimaj i policajku onu, je*em mater", govori mlađa žena. Druga zatim nastavlja: "Oduzela je čoviku dozvolu i kaznu mu naplati jer je vatrogascima nosija marendu i vodu. Policija mu je naplatila kaznu."

Ponovo se uključuje mlađa žena i za policajku kaže: "Dabog da crkla, nakaza glupa". Starija žena još kaže: "Nitko, tri se cisterne vode jučer za cili dan nisu potrošile. Bilo na početku požara 4-5 kamiona vode, nitko, nitko. Netko će platit za ovu odštetu."

Pri kraju videa mlađa žena nervozno i grubo daje upute novinarki: "Sve da si prinila, sve! Jer ovome netko mora stati na kraj."  

Kako doznaje Dnevnik.hr, policajka kojoj je Anna opsovala majku tužit će ju zbog prijetnje službenoj osobi. Navodno ono što je izrečeno pred kamerama nije ni približno onome što je Anna sasula policajki kad nitko nije snimao.

Anna Dujić zaposlena je u HEP-u, odnosno šibenskoj Elektri. 

image
Cropix

HDZ-ov uhljebistan

Bivši kolega iz HDZ-a prije nekoliko godina je optuživao Dujića za nepotizam i klijentelizam, tvrdeći da je zaposlio nećake u Vodovodu. Spomenuo je i suprugu Nedu, drugu protagonisticu snimke i njen posao u Cestama Šibenik. Dujić je optužbe nazvao dezinformacijama.

- Moja kći pakira kofere i odlazi u Irsku. Ovo je država za kriminalce. Neka se piše što se piše. Moje dijete može biti sretno samo ako kupi jednosmjernu avionsku kartu za Irsku. Odlazi jer ne želi biti talac probisvijeta koji sisaju ovu državu - gnjevno je tada govorio Dujić. Kći je očito ostala u Hrvatskoj na dobroj plaći u Elektri. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 05:13